Плов з перловки з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Чи не рисом єдиним! Спробуйте приготувати плов з перловки з ніжним курячим м'ясом і овочами. Перлова каша чудово поєднується з м'ясом, якщо все правильно зробити, виходить неймовірне блюдо!
Приготуємо плов з перловки з куркою в домашніх умовах. В першу чергу обсмажується м'ясо, цибулю і моркву. Потім, поступово додаються інші інгредієнти. Самою останньою кладуть перловку, яку попередньо промивають, підсушують і злегка обсмажують. Готовий плов виходить неймовірно апетитним! сподіваюся, вам сподобається!
- Яловичина - 500 грам
- Перловка - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Перець гострий - 1 штука
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Часник - За смаком
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Барбарис - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
М'ясо нарізаємо середніми кубиками.
Морква нарізаємо соломкою, цибуля - півкільцями.
Підготуйте спеції і томатну пасту.
Розжарити казан з рослинним маслом, обсмажити в ньому м'ясо до рум'яної. Потім, додаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого. Кладемо моркву і готуємо до її м'якості. Присипаємо зирой і перемішуємо. Після чого, додаємо томатну пасту і перемішуємо. Через пару хвилин - кладемо барбарис, паприка, часник очищений і перчик.
Заливаємо цю справу окропом, щоб покрив на 1-2 см м'ясо. Солимо і продовжуємо тушкувати під кришкою, приблизно 40 хвилин.
Перловку промийте та висушіть.
Злегка обсмажте на сухій сковороді, до легкого горіхового аромату.
Тепер додаємо перловку в казан, вливаємо ще води, щоб покрити кашу. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь, готуємо під кришкою поки не випарується вся рідина. Це займе 40-45 хвилин.
Смачного!