Плов з перловки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Цей незвичайне блюдо приємно здивує вас своїм приголомшливим смаком і непередаваним ароматом. Перловка відмінно поєднується з м'ясом і овочами, і плов з нею виходить чудовий.
Опис приготування:
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як зробити плов з перловки з м'ясом - дуже смачне і ситне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного обіду або вечері. Багато недолюблюють перлову крупу, але я думаю, що вся справа в тому, що готувати її досить важко, адже часто вона виходить жорстка. Однак якщо приготувати її правильно, то ви побачите, наскільки перловка може бути смачною і ароматною, особливо в цьому простому рецепті плову з перловки з м'ясом. Ця страва готується як звичайний плов, проте як ви вже зрозуміли, замість рису тут ми використовуємо перлову крупу, завдяки чому знайоме вам блюдо придбає абсолютно новий неповторний смак.
- Яловичина м'якоть - 500 грам
- Перловка - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Паста томатна - 1 Ст. Ложка
- Перець гострий стручковий - 1 штука
- Часник головка - 1 штука
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Барбарис - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
М'ясо очищаємо від жил і плівочок, промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, морква ріжемо брусками.
У казан наливаємо масло і гарненько його нагріваємо. Викладаємо нарізане м'ясо і смажимо до рум'яної скоринки, потім додаємо цибулю і продовжуємо смажити. Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо моркву і смажимо її до м'якості. Тепер додаємо зіру і томатну пасту, перемішуємо все, смажимо пару хвилин. Потім всипаємо паприку і барбарис, кладемо в казан гострий перчик і очищену від лушпиння головку часнику.
Тепер наливаємо в казан гарячу воду так, щоб вона піднімалася над м'ясом приблизно на 1, 5-2 см. Коли рідина закипить, солимо її, накриваємо казан кришкою і тушкуємо все 40 хвилин.
Перлову крупу добре промиваємо і викладаємо на рушник, щоб вона висохла.
Тепер викладаємо перловку на розігріту сковороду і обсмажуємо її пару хвилин без додавання масла, поки вона не дасть приємний горіховий аромат.
Обсмажену перловку викладаємо в казан, рівномірно розподіляємо і заливаємо окропом, він повинен підніматися нам крупою на 2 см. Коли рідина закипить, робимо найменший вогонь, прикриваємо казан кришкою і готуємо плов хвилин 40-45. Коли крупа розвариться, а рідина повністю випарується, знімаємо плов з вогню і перемішуємо його. Розкладаємо по тарілочках готову страву і подаємо до столу. Смачного!