Рецепт Плов з перловки в мультиварці фото

Плов з перловки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Перлова крупа
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі простий в приготуванні і досить смачний плов з перловки в мультиварці.

Опис приготування:

Вельми проста варіація на тему улюбленої страви - плов з перловки в мультиварці. Приготування його не вимагає особливих кулінарних навичок, а результат буде просто фантастичним.

  • М'ясо - 500 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Приправа для плову - 1-2 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
плов з перловки в мультиварці - фото крок 1
1. Рецепт приготування плову з перловки в мультиварці слід почати з того, що замочити в холодній воді крупу мінімум на 3 годину. По закінченню цього часу можна приступати до безпосереднього процесу приготування. Морква вимити, очистити і натерти на середній терці (можна нарізати тонкими брусочками). Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками.
плов з перловки в мультиварці - фото крок 2
2. У чашу мультиварки налити трохи рослинного масла і відправити туди овочі. На режимі Випічка потрібно злегка обсмажити моркву з цибулею, періодично помішуючи.
плов з перловки в мультиварці - фото крок 3
3. Тим часом можна зайнятися м'ясом. Для цієї страви можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо або, як в даному випадку, м'ясокомбінат.
плов з перловки в мультиварці - фото крок 4
4. Нарізане на невеликі шматочки м'ясо відправити в мультиварку і обсмажити з овочами пару хвилин. За цей час злити воду з крупи і добре її промити.
плов з перловки в мультиварці - фото крок 5
5. Обсмажене з овочами м'ясо злегка посолити і додати приправу для плову (обов'язковим компонентом повинна бути ароматна зіра). У чашу мультиварки всипати перлову крупу.
плов з перловки в мультиварці - фото крок 6
6. Залити в чашу 5 склянок (мульти) води або заздалегідь приготованого бульйону. Часник вимити, просушити і відправити в чашу цілком (щоб часниковим був не тільки аромат, але і смак, пару зубчиків подрібнити і додати в мультиварку). Включити режим Плов (якщо такий не передбачений, то можна готувати на режимі Гасіння або Рис / Крупа). Коли програма закінчиться, необхідно залишити плов з перловки в мультиварці в домашніх умовах на підтримці тепла десь на 1 час. По завершенню цього часу блюдо можна подавати до столу.

Схожі рецепти