Рецепт Кутя з перловки фото

Кутя з перловки
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Крупи , Перлова крупа , Мед
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На свято все повинно бути найкращим. Особливо - частування. За народною прикметою, чим багатша кутя - тим краще пройде рік. Так що краще постаратися.

Опис приготування:

Кутю з перловки досить просто приготувати. Відваріть до готовності попередньо замочену перлову крупу. Потім змішайте її з медом і цукром. Додайте вимочений в гарячій воді родзинки, мелений мак і горіхи. Перемішайте, при подачі прикрасьте скибочками свіжого яблука. Смачного!

  • Перлова крупа - 1 Склянка
  • Мак - 0, 3 склянки
  • Волоський горіх - 0, 3 склянки
  • Ізюм - 0, 3 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
кутя з перловки - фото крок 1
Перловку попередньо замочіть ненадовго в гарячій воді. 2, 5 склянки води доведіть до кипіння, підсолити і засипте промиту перлову крупу, зменшіть вогонь і варіть до готовності.
кутя з перловки - фото крок 2
Ізюм замочіть в гарячій воді, мак подрібніть за допомогою кавомолки.
кутя з перловки - фото крок 3
Готову перловку пересипте в миску.
кутя з перловки - фото крок 4
Поки каша гаряча, додайте мед і цукор і перемішайте, щоб вони розчинилися.
кутя з перловки - фото крок 5
Потім додайте інші інгредієнти - горіхи, родзинки і мак. Перемішайте, при подачі прикрасьте скибочками свіжого яблука.

Схожі рецепти