Кутя з перловки
(покроковий рецепт з фото)
На свято все повинно бути найкращим. Особливо - частування. За народною прикметою, чим багатша кутя - тим краще пройде рік. Так що краще постаратися.
Кутю з перловки досить просто приготувати. Відваріть до готовності попередньо замочену перлову крупу. Потім змішайте її з медом і цукром. Додайте вимочений в гарячій воді родзинки, мелений мак і горіхи. Перемішайте, при подачі прикрасьте скибочками свіжого яблука. Смачного!
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Мак - 0, 3 склянки
- Волоський горіх - 0, 3 склянки
- Ізюм - 0, 3 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
Перловку попередньо замочіть ненадовго в гарячій воді. 2, 5 склянки води доведіть до кипіння, підсолити і засипте промиту перлову крупу, зменшіть вогонь і варіть до готовності.
Ізюм замочіть в гарячій воді, мак подрібніть за допомогою кавомолки.
Готову перловку пересипте в миску.
Поки каша гаряча, додайте мед і цукор і перемішайте, щоб вони розчинилися.
Потім додайте інші інгредієнти - горіхи, родзинки і мак. Перемішайте, при подачі прикрасьте скибочками свіжого яблука.