Суп з перловки
(покроковий рецепт з фото)
Суп з перловки можна приготувати без м'яса, щоб він вийшов пісним, а можна додати в нього курятину, свинину, яловичину або будь-яке інше м'ясо. Тоді перша страва стане смачніше і насиченішим.
Хочете дізнатися, як приготувати суп з перловки так, щоб він був максимально смачним і корисним? Тоді цей рецепт вам допоможе. Обов'язково дайте супу настоятися перед подачею. Тоді він буде дуже ароматним і насиченим.
- Яловичина - 300 грам
- Перлова крупа - 1/2 склянки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Селера - 50 грам
- Пастернак - 50 грам
- Морквина - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Солоні огірки - 2 штуки (або квашені)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Спеції, сіль - За смаком
М'ясо вимийте і зачистите від плівок. Обсушити паперовими рушниками. Наріжте його на шматки середнього розміру. Налийте в каструлю чисту воду, поставте на вогонь. Покладіть в каструлю м'ясо, варіть півгодини.
Почистіть моркву, пастернак і селеру. Наріжте коріння тонкою соломкою або кубиками, надішліть їх у бульйон з м'ясом. Варіть на маленькому вогні двадцять хвилин.
Промийте перлову крупу, додайте її в каструльку до решти інгредієнтів. Варіть суп під закритою кришкою на слабкому вогні протягом години.
Очистіть від лушпиння цибулю. У сковороді розігрійте вершкове масло, пассеруйте на ньому нарізаний дрібними кубиками цибулю. Додайте до цибулі томатну пасту.
Солоні огірки наріжте соломкою. За бажанням зніміть з них гострим ножем шкірку. Киньте підготовлені огірки в сковорідку з цибулею, тушкуйте їх п'ять хвилин.
Перекладіть вміст сковорідки в каструльку. Посоліть і додайте спеції за смаком. Варіть суп ще п'ятнадцять хвилин. Дайте йому настоятися, а потім подавайте, прикрасивши рубаною зеленню.