Суп з нутом і фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Суп з нутом і фрикадельками - вельми ситне і смачне першу страву. Воно відноситься до національної Турецької кухні. Однак наші господині теж люблять балувати своїх гостей таким наваристим супом.
Якщо вас зацікавило, як приготувати суп з нутом і фрикадельками, то простий рецепт ви знайдете прямо тут і зараз. Це відмінне перше блюдо для всієї родини. Завдяки нуту, суп виходить дуже ситним.
- Яловичий бульйон - 4 L
- Гайка - 1 Склянка
- Картопля - 5 штук
- Петрушка - 1 пучок
- Фрикадельки - 20 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Селера стебло - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
Підготуйте цибуля, часник, селера. Промийте, очистіть, наріжте невеликими шматочками. Пасеруйте овочі до м'якості на розпеченій сковороді з рослинним маслом на сильному вогні.
Очистіть від насіння солодкий перець, помийте його і наріжте. Перекладіть в сковороду. Туди ж відправте натерту моркву. Пару ложок томатної пасти розведіть з водою або бульйоном, додайте до овочів. Гарненько перемішайте, приправити сіллю, поперчіть і залиште гаситися на десять хвилин.
Нут промийте і покладіть в каструлю з яловичим бульйоном. Туди ж відправте натерту на крупній тертці або тонко нашатковану картоплю.
Сліпий 20 фрикадельок, якщо у вас немає готових. Для фаршу використовуйте яловичину, цибуля і сире яйце.
Дочекайтеся, поки картопля і нут закиплять на плиті. Потім варите їх десять хвилин. До м'яса і картоплі додайте обсмажені овочі з томатною пастою. Накрийте кришкою і варіть ще десять хвилин. Подавайте суп зі сметаною гарячим.