Суп з нутом і кус-кусом
(покроковий рецепт з фото)
У марокканської кухні є багато вегетаріанських страв на основі нуту. Вони завжди ситні і яскраві за смаком, часто навіть гострі. Все в кращих традиціях жарких країн. Цей рецепт - не виняток з правил.
Багатьом буде цікаво дізнатися про те, як приготувати суп з нутом і кус-кусом, адже блюдо підійде для пісного і вегетаріанського харчування. Ще важливою основою є помідори, які дадуть кислуватий смак і красивий колір. Решта спеції також прикрасять рецепт, до речі, пропорції можете варіювати на ваш розсуд.
- Вода - 500 мілілітрів
- Кускус - 200 грам
- Помідор - 430 грам
- Гайка - 300 грам (консервований або відварений)
- Овочевий бульйон - 1 літр
- Вино - 120 мілілітрів (біле сухе)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 25 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Куркума - 0, 25 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Часник - 2 зубчики
- М'ята свіжа - За смаком
1. У каструлі з товстим дном розігрійте масло. Обсмажте в ньому нарізану цибулю протягом 4-х хвилин. Потім додайте подрібнений часник, сіль, чебрець, kurkumu, корицю, паприка, кайенскийперець і томатну пасту. Готуйте ще 2 хвилини, постійно помішуючи.
2. Далі влийте вино. Випаруйте його на середньому вогні.
3. Потім додайте нут і морква, нарізану кубиками. Перемішайте.
4. Потім влийте бульйон. Додайте дрібно нарізані томати. Доведіть суп до кипіння, а потім варіть його 15 хвилин на середньому вогні.
5. Поки суп вариться, приготуйте кус-кус. У сотейник даси воду і лимонний сік (1 ст. Ложка), додайте сіль. Доведіть суміш до кипіння. Потім влийте її до кус-кусу з цедрою (0, 5 немає. Ложки). Все перемішайте і залиште на 5 хвилин під кришкою.
6. У готовий суп додайте цедру і сік лимона. У центр викладіть кус-кус з м'ятою. Смачного!