Суп з м'ясом і нутом
(покроковий рецепт з фото)
Гайка - це улюблене бобова рослина на Близькому Сході. З нього готують безліч гарячих страв і супів. Він корисний і містить багато білка. А смачний рецепт з ним я вам підкажу. Уважно читайте!
Я описала, як приготувати суп з м'ясом і нутом. У холодну пору - то, що потрібно! Він добре виглядає і в вегетаріанських варіантах, і в м'ясних. Тут розказано про другий. Наваристий яловичий бульйон і трохи овочів - таким ви побачите склад блюда. Для варіння основи знадобиться час. Обов'язково додайте приправи для виразного смаку.
- Яловичина на кістці - 500 грам
- Гайка - 0, 5 склянки
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Зелень - 0, 5 пучка
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- М'ята суха - За смаком
- Вода - 2 L
- Сухі трави - За смаком
М'ясо викладіть в каструлю і залийте водою (1 літр), доведіть її до кипіння. Зніміть піну шумівкою.
Варіть бульйон під кришкою на повільному вогні протягом 60-90 хвилин.
Потім додайте в бульйон крупно нарізану моркву і цибулю, а також лавровий лист.
Влийте воду, що залишилася. Варіть суп 15 хвилин. Додайте м'яту, перець, трави і сіль.
Через 10 хвилин додайте в каструлю нут.
Готуйте суп ще 35-45 хвилин на слабкому вогні. В кінці додайте нарізану зелень. Смачного!