Суп з ледачими пельменями
(покроковий рецепт з фото)
Любіть пельмені, але не любите з ними возитися? Тоді цей рецепт для вас. Ситний суп з ледачими пельменями порадує вас і зовнішнім виглядом, адже завитки так оригінально і апетитно виглядають в тарілці.
Щоб приготувати суп з ледачими пельменями потрібно замісити тісто, розділити його на рівні частини і тонко розкачати. Підготовлений фарш необхідно рівномірно розподілити на тесті, сформувати рулет і порційно нарізати. Докладніше, як приготувати суп з ледачими пельменями, я розповім в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Фарш із телятини - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Бульйон овочевий або м'ясний - 1, 5 L
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Зелень свіжа - 1 пучок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочевий або м'ясний бульйон можна приготувати заздалегідь, а можна обійтися без нього і зварити легший варіант супу на воді.
Для початку приготуйте тісто. Просійте борошно і змішайте її з сіллю. У склянці з'єднайте яйце і воду. Поступово вливаючи яєчну суміш в борошно, замісити круте тісто.
Сформуйте з тіста кулю, змастіть його рослинним маслом і загорніть в плівку. Дайте тесту відпочити.
Підготуйте фарш. Додайте в нього дрібно нарізану цибулю, сіль і перець за смаком. Потім розділіть тісто на три частини, кожну тонко розкачати. Викладіть фарш на розкачане тісто, розподіліть рівномірно, залишивши вільними краю. Поверніть тісто в щільний рулет і наріжте на шматочки близько 2 сантиметрів завширшки. Нарізані ледачі пельмені викладіть на присипану борошном дошку і приберіть в морозилку на 30 хвилин.
Картопля наріжте кубиками і опустіть в киплячий бульйон. Варіть 5 хвилин.
Опустіть в суп охолоджені ледачі пельмені, варіть ще 5 хвилин.
На сковороді розігрійте олію і злегка обсмажити цибулю з натертою на крупній тертці морквою.
Обсмажені овочі додайте в суп. Готуйте ще 2-3 хвилини.
Додайте лавровий лист, нарізану зелену цибулю і подрібнену зелень. Готуйте ще 2 хвилини. В кінці посоліть за смаком.
Суп з ледачими пельменями подавайте зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!