Борщ з пельменями
(покроковий рецепт з фото)
В даному блюді об'єдналися дві культури, два народи в одне єдине. В українському борщі використовуються російські пельмені. І мушу вам сказати, виходить дуже смачно. Будемо дружити народами.
У приготуванні борщу з пельменями немає особливих хитрощів. Але таке блюдо дозволяє заощадити кошти і час. Не потрібно виварювати бульйони, купувати дороге м'ясо. Борщ виходить одночасно легкий і м'ясної.
- Капуста білокачанна - 100 грам
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Пельмені - 10-15 штук
- Томатний соус або сік - 1 Склянка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
Для приготування Борщу з пельменями нам необхідно очистити овочі. Так, очищаємо картоплю і нарізаємо кубиком. Занадто дрібно не режим, бо в готовому борщі дрібні кубики разварятся. Перекладаємо картопля в каструлю, заливаємо 2 літрами води і ставимо на вогонь.
Морква нарізати тонко руками або натерти на крупній тертці. Вибір нарізки особливої ролі не грає, головне щоб було зручно і приємно їсти.
Нарізаємо цибулю дрібно. Я використовую блендер.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю.
Додаємо моркву і тушкуємо все разом під кришкою, помішуючи.
Додаємо буряк і томат. Тушкуємо все разом помішуючи до м'якості овочів.
Наша зажарка для Борщу з пельменями готова. Нехай гаситься поки будемо варити інші продукти.
У киплячий картопляний відвар додаємо нашатковану соломкою капусту.
Приготуйте пельмені. Можна взяти домашні( заморожені) або покупні.
Коли капуста стане м'якою, додайте в борщ зажарку. Варіть 10 хвилин. Тепер додайте пельмені і варіть ще 6 хвилин. Додайте в борщ сіль, цукор, перчик мелений. Можна подрібнити часник і зелень. Перемішайте. Доведіть до смаку і вимикайте.
Борщ з пельменями готовий. Подайте борщ до столу. Можна додати сметани, але і так борщ дуже смачний.