Омлет з пельменями
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати на сніданок що-небудь не тільки смачне, але і ситне? Тоді зверніть увагу на відмінний варіант - це простий рецепт омлету з пельменями. Звучить заманливо, чи не так?
Найчастіше омлет з пельменями в домашніх умовах готують з вчорашніх пельменів. В даному випадку пельмені будуть зроблені спеціально для цієї страви. Існує також два варіанти їх приготування - можна зварити або обсмажити на сковороді. Це цікаве блюдо, яке з задоволенням їдять і дорослі, та діти.
- Пельмені - 500 грам
- Сир - 100 грам
- Яйце - 5 штук
- Зелень - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1-2 штук
1. Набір інгредієнтів для рецепта досить простий. Сир є тут приємним доповненням, втім, як і зелень, так що при бажанні його можна і не використовувати.
2. Для початку необхідно довести до кипіння воду і посолити її за смаком. Додати лавровий лист і закинути пельмені. Рецепт приготування омлету з пельменями можна урізноманітнити, обсмажити пельмені. В такому випадку, їх необхідно замороженими відправити на сковороду з розігрітим маслом. Варені пельмені відкинути на друшляк і злегка просушити.
3. Яйця вбити в невелику мисочку. Додати ложку сметани або майонезу (можна використовувати і традиційний варіант - молоко). Посолити і поперчити за смаком. Зелень вимити, як слід просушити і подрібнити. Додати до яєць зелень і при бажанні улюблені спеції. Збити віночком або вилкою все до однорідності.
4. Сир натерти на середній або крупній тертці.
5. На сковороді розігріти трохи вершкового масла. Викласти туди пельмені і при бажанні обсмажити пару хвилин до появи скоринки. Вилити яєчну суміш і накрити кришкою на пару хвилин. Потім засипати все тертим сиром і смажити до готовності. При бажанні омлет з пельменями в домашніх умовах можна згорнути навпіл, щоб вийшов імпровізований конверт, всередині якого буде плавлений сир. Перед подачею можна присипати блюдо додатково свіжою зеленню і сиром.