Суп-пюре з брокколі без картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Особисто для мене супи-пюре стали фаворитами серед інших. Я люблю ніжний смак подібних страв, а якщо додати до них на контрасті сухарики або грінки ... Ммм! Діти теж люблять такі страви!
Якщо ви шукайте легкий і вишуканий рецепт, то я вам розповім, як приготувати суп-пюре з брокколі без картоплі. На основі вершків з додаванням азіатських ноток таке блюдо здивує багатьох. Я би сказала, що це ресторанний варіант супу, який можна навіть подати на свято, хоча зазвичай я такого не роблю.
- Брокколі заморожена - 200 грам
- Шпинат заморожений - 200 грам
- Форель - 250 грам (філе)
- Вода або бульйон овочевий - 1, 5 L
- Вершки 35% - 200 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Корінь імбиру - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
У каструлі розігрійте оливкову олію (3 ст.Ложки) на середньому вогні. Лук почистіть і наріжте, обсмажте його в каструлі (4 хвилини).
Потім закиньте в каструлю шпинат і брокколі. Залийте все бульйоном або водою. Доведіть до кипіння.
Імбир натріть на дрібній тертці. Додайте його в суп разом з цукром і соєвим соусом. Варіть на середньому вогні 15 хвилин.
Після цього зніміть суп з вогню, додайте вершки і пройдіться блендером. Далі знову поставте на повільний вогонь, приправити сіллю, поперчіть і трохи проваріть, не доводячи до кипіння.
Філе форелі наріжте на кубики. Обсмажуйте їх 3 хвилини в двох ложках оливкової олії на сковороді. Також влийте кунжутне масло, приправити сіллю.
Суп порційно розлийте, додайте в кожну порцію рибу. Посипте кунжутом і додайте пару крапель оливкової олії. Приємного вам апетиту!