Суп пюре з картоплі з беконом
(покроковий рецепт з фото)
У холодну погоду даний рецепт буде дуже до речі. Поживний картопляний суп-пюре має креязик консистенцію. Якщо часу в обріз, рекомендую вам приготувати його.
Всім худне на замітку: на одну порцію доводиться 217 ккал. Можна сказати, що майже дієтичний рецепт. Якщо ви не на дієті, то калорії вважати не потрібно. Просто угощайтесь! А зараз прийшов час розповідати, як приготувати суп пюре з картоплі з беконом. Хочу сказати, що готувати легко, а є ще легше. Виходить дуже смачно, спробуйте!
- Шматочки бекону - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Селера - 3 штуки (гілочки)
- Картопля - 6 штук
- Бульйон - 2 L (овочевий або курячий)
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 1/2 склянки
- Сир Чеддер - 1 Склянка
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець і приправи - За смаком
1
У каструлі обсмажте невеликі шматочки бекону на середньому вогні, щоб виділився жир. Обсмажені до хрусткої скоринки шматочки бекону викладіть на тарілку. Весь жир з каструлі не виливайте, він необхідний для обсмажування овочів.
2
Наріжте овочі на кубики: морква, цибуля, селеру і картоплю. Спочатку потрібно обсмажити перші три інгредієнта, а через пару хвилин додати в каструлю картоплю. Обсмажуйте ще 5 хвилин, не забувши посолити і поперчити наші овочі за смаком.
3
Влийте в каструлю бульйон і доведіть до кипіння. Продовжуйте варити на маленькому вогні ще 10 хвилин, щоб наш картопля стала м'якою.
4
Борошно змішайте з молоком і влийте в каструлю. Проваріть ще 5 хвилин.
5
В іншу каструлю перелийте 2/3 супу і за допомогою блендера доведіть до однорідної масси.Затем вилийте назад в каструлю і перемішайте. Не забудьте спробувати на смак і приправити улюбленими спеціями.
6
Додайте в наш суп вершки, а потім знову добре перемішайте. Прикрасьте шматочками бекону, тертим сиром і свіжою петрушкою. Смачного!