Котлети з картоплі з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Картопля доступний цілий рік, тому рекомендую використовувати його не тільки для пюре або іншого гарніру. Зробіть ще одну відмінну страву, розповім, як приготувати котлети з картоплі з беконом.
Використовуйте сиру картоплю. До таких котлет можна додати твердий сир, зелень (петрушку, кріп, Зелена цибуля). Подавайте котлети гарячими, але зробити їх можна заздалегідь, а потім просто розігрійте. Можна подати їх зі сметаною або кетчупом, хто як більше любить.
- Картопля - 4 штуки
- Бекон - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Зелена цибуля - За смаком (для прикраси)
- Оливкова олія - За смаком
1. Промийте і почистіть сиру картоплю, подрібніть на середній терці.
2. Почистіть і дрібно наріжте цибулину.
3. Поріжте скибочки бекону середніми шматочками.
4. Змішайте в середній мисці картоплю і цибулю, сіль за смаком.
5. Вбийте яйце і ще раз перемішайте.
6. Додайте борошно і знову розмішайте.
7. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте бекон. Обсмажте його до золотистого кольору, але не хрусткої скоринки, потім перекладіть його на серветку.
8. Додайте отриманий бекон в миску з картоплею і перемішайте.
9. Розігрійте сковороду з оливковою олією на середньому вогні, сформуйте з картопляного тіста невеликі котлети, викладіть їх на сковороду. Обсмажте до золотистого кольору.
10. Промийте і наріжте зелену цибулю, прикрасьте блюдо цибулею і подавайте до столу.