Суп по-селянськи з білою квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Густий, наваристий суп з великою кількістю овочів - відмінне рішення для осіннього обіду! Ніжна квасоля сорту бланш прекрасно замінює в супі картопля. Спробуйте!
Міцний бульйон - основа хорошого супу. У цьому рецепті рекомендую брати свинячі рульки, можна цілком, можна зрізати м'якоть, залишивши трохи м'яса на кістці і шкіру. За рахунок обсмажування кісток і додавання білого вина, бульйон вийде досить концентрованим і без надлишків м'яса. Суп, хоча і готується довго, не вимагає активного втручання.
- Рулька - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (великий)
- Морква - 3 штуки
- Буряк - 1 штука (невелика)
- Гарбуз - 150-200 грам
- Перець солодкий - 2 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Помідори черрі - 10 штук
- Квасоля біла - 2 склянки (вареної)
- Суміш перців горошком - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика - 2 штуки
- Вино біле сухе - 200 мілілітрів
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
Рульку розрубати на частини. Обсмажте в змащеній маслом каструлі з товстим дном до рум'яної скоринки. Додайте крупно нарізані половинку лука і одну моркву, obzharyte підпалити.
Влийте вино і випарити його наполовину на великому вогні. Потім зменшіть вогонь, влийте воду - 2 літра - і варіть бульйон на самому маленькому вогні без ознак кипіння 2 годину. Через годину варіння опустіть стебла селери, сиру цибулину, крупно роздроблений перець і гвоздику. Посоліть і варіть далі. Потім бульйон зніміть з вогню і дайте йому майже повністю охолонути, настоятися. Можна залишити бульйон на ніч.
Перед подальшим приготуванням, бульйон ретельно процідіть через ситечко або марлю. М'ясо відокремте від кісток і наріжте шматочками. Овочі з бульйону викинете.
Овочі наріжте великими кубиками. Обсмажте цибулю і часник, додайте моркву і перець, пассеруйте, помішуючи, до м'якості овочів. Потім додайте половинки помідорів і тушкуйте пару хвилин.
Окремо наріжте невеликими кубиками ріпу і добре її ошпарьте на ситі. Великими кубиками наріжте гарбуз. Білу квасолю замочіть на 4-5 годин і відваріть майже до готовності. Зручно це робити паралельно приготування бульйону. У киплячий бульйон опустіть квасоля, ріпу і гарбуз.
Доведіть знову до кипіння і викладіть овочеву пассеровку. Вимкніть нагрів, додайте лавровий лист і чебрець, щільно накрийте суп кришкою, зверху укрийте рушником і залиште настоюватися хвилин на 20.
Подавайте гарячим, з часниковим хлібом і свіжою зеленню.