Суп гороховий в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Суп гороховий в горщику в моїй родині один з улюблених. І я його дуже люблю готувати. Швидко закладаю в горщик всі інгредієнти, ставлю в духовку і дві години займаюся своїми справами. Суп дуже смачний!
Суп гороховий в горщику виходить дуже смачним. Запах такий, що всі хочуть відразу з'їсти суп гороховий в горщику. Тут я дала кількість інгредієнтів в розрахунку на один горщик. А так зазвичай я готую їх 3-4. Суп гороховий в горщику я подаю зі сметаною і їмо ми його прямо з горщика з пилу, з жару. Дуже смачно і ситно! Смачного!
- Яловичина - 100 грам
- Горох - 3 Ст. Ложки
- Картопля - 1, 5-2 штуки
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Чорнослив - 1-2 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Горох замочую на кілька годин заздалегідь. Потім в кожен горщик кладу замочений горох.
Мою, чищу картоплю, нарізаю кубиками і кладу зверху гороху.
Яловичину теж ріжу невеликими шматочками і укладаю зверху картоплі. Додаю в горщик чорнослив.
Додаю в горщик нарізану цибулю, томатну пасту і сіль з перцем. Можна додати сушену петрушку і кріп.
Все заливаю окропом і ставлю в розігріту до 180 градусів духовку. Горщик кришкою не закривати. Коли суп закипить, зменшую температуру духовки до 80 градусів, накриваю горщик кришкою. Залишаю суп гороховий в горщику нудитися на 2 годину.