Голландський гороховий суп
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний голландський гороховий суп готують на бульйоні зі свинини з додаванням копченостей. Блюдо ситне, ароматне і дуже смачне. Беріть на замітку рецепт!
Голландський гороховий суп готується просто. Важливо на самому початку, коли закипить бульйон з горохом, зняти піну. Каструлю кришкою Не закривайте, в іншому випадку в піні з бульйоном буде вся плита і каструля. Вогонь збавте до мінімуму, у міру появи піни знімайте її. Після можна вже прикрити каструлю кришкою, але не повністю. В іншому нічого складного немає. Суп ароматний, густий, дуже ситний і смачний.
- Свинина - 400 грам
- Вода - 1, 2 L
- Горох - 1, 5 склянки (сухий, лущений)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Салямі - 150 грам
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
Підготуйте інгредієнти для приготування голландського горохового супу.
Горох ретельно помийте і залийте холодною кип'яченою водою. Дайте постояти 7-8 годин, а краще ніч.
З свинини зваріть бульйон.
М'ясо дістаньте з бульйону, штам бульйону. Викладіть в нього набряклий горох. Доведіть до кипіння і зніміть піну, якої буде багато. Варіть горох до напівготовності.
Моркву і цибулю очистіть, помийте і наріжте, викладіть в сковороду. Налийте рафіновану соняшникову олію і злегка припустіть овочі на сковороді протягом 7-8 хвилин.
Коли горох почне розварюються, додайте в суп нарізану картоплю.
Додайте цибулю з морквою. Sup сіль, поперчіть і варіть до готовності всіх інгредієнтів.
Салямі наріжте кубиками і додайте в каструлю.
Часник подрібніть і викладіть в суп. Проваріть суп ще 5 хвилин і вимикайте.
У готовий суп додайте нарізаний кріп.
Голландський гороховий суп готовий. Можна подавати до столу.