Голландський рулет з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Голландський рулет - це варіант дуже смачною випічки з ароматною начинкою. Він готується зі звичайного листкового або слоено-дріжджового тіста і виходить неймовірно смачним і ситним. Вам точно сподобається!
Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати голландський рулет з шинкою, корнішонами і гірчицею. Смак виходить воістину незвичайним і прямо захоплює. Готується голландський рулет неймовірно просто, родзинкою його є саме гірчиця, якої змащується тісто. Після термообробки вона трохи втрачає свою гостроту, але аромат і легкий присмак залишаються. Дуже раджу приготувати голландський рулет з шинкою, тим більше, що це так просто!
- Тісто слоено-дріжджове - 300 грам
- Шинка - 150 грам
- Корнішони - 3 штуки
- Помідор - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто вийміть з холодильника приблизно за 15-20 хвилин, щоб воно встигло злегка підтанути, інакше ви не зможете його розкачати. Поки тісто розморожується, шинку, корнішони і помідор поріжте дрібними кубиками.
Листково-дріжджове тісто розкачати завтовшки приблизно в 2-3 мм, не більше.
Змастіть гірчицею. Зазвичай я змащую пласт тесту 30х20 см 2 ст. Ложками гірчиці. Якщо хочете погостріше, то візьміть її більше.
Першим шаром викладіть натертий на дрібній тертці сир, потім - подрібнену шинку.
Далі покладіть подрібнені корнішони і помідор. Зверху все також присипте тертим сиром.
Загорніть тісто в щільний рулет, кінець кліпу, щоб сік, який виділиться з начинки, не витікав.
Перекладіть тісто на деко, змастіть збитим яйцем і присипте кунжутним насінням. Запікайте рулет в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Зверніть увагу, що все духовки печуть по-різному, для випікання рулету мені знадобилося 25 хвилин, вам може знадобиться більше або менше, стежте, щоб зверху тісто стало золотавим, а знизу не пригоріло.
Готовий голландський рулет злегка остудіть, поріжте на скибочки і подавайте обов'язково теплим, так він найбільш смачний!