Рулет голландський
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю точно, звідки це блюдо отримало свою назву, однак рецепт приготування рулету голландського досить простий і вельми цікавий. Виходить ситна, апетитна і пікантна закуска.
Цей простий рецепт рулету голландського хороший тим, що його можна приготувати на швидку руку, маючи в холодильнику всі необхідні інгредієнти. Така закуска стане відмінним варіантом не тільки для сніданку, але і для пікніка на природі, наприклад.
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Шинка - 400 грам
- Сир - 400 грам
- Гірчичний - 1-3 Ст. Ложок
- Огірок маринований - 1-2 штук
- Жовток - 1 штука
- Свіжа зелень - 1 щіпка
1. Приблизно за годину до початку приготування рулету необхідно дістати і залишити розморожувати тісто. Якщо потрібно зробити закуску терміново, можна скористатися мікрохвильовкою і режимом "розморожування" . Всі інші інгредієнти необхідно нарізати невеликими кубиками, а вимиту зелень просушити і подрібнити.
2. За розміром дека необхідно розкачати тісто. Змастити його гірчицею. При бажанні в рецепт приготування рулету голландського гірчицю можна використовувати в мінімальних кількостях, але додати її обов'язково потрібно.
3. Сир можна натерти на тертці або нарізати кубиками. Викласти тонким шаром сир, а зверху - шинку.
4. Потім огірочок і свіжу зелень. Начинки можна покласти побільше, однак чим товще рулет, тим довше він буде випікатися. Краще розділити і зробити кілька невеликих порцій.
5. Щільно загорнути рулет, щоб тісто як слід прилягало до начинки.
6. Заклеїти краю, щоб начинка не випадала. Викласти на деко, застелене пергаментом для випічки.
7. Збити виделкою жовток і обмазати їм верх і боки. Надіслати випікатися рулет голландський в домашніх умовах мінімум на 40 хвилин. Коли він готовий, дістати його з духовки і залишити приблизно на 15-20 хвилин, щоб рулет охолонув. Потім можна розрізати невеликими шматочками і подавати до столу.