Суп «Buiabyes»
(покроковий рецепт з фото)
Bouillabaisse - це національне французьке блюдо. Там дуже шанують цей суп. Він складається з великої кількості риби різних сортів, тому бульйон виходить ароматним і наваристим. Готуємо?
Якщо вас зацікавило, як приготувати суп "буйабес", то цей рецепт для вас. Це традиційний суп французьких моряків, який вони готували з давніх часів. Спробуйте, вам обов'язково сподобається таке розкішне перша страва.
- Мал - 100 грам
- Риба (лихоманка, горбуші, тілапія) - 800 грам
- Морепродукти (мідії, кальмар, креветки) - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 9 зубчиків( (в соус- 4, в суп - 5))
- Помідор - 1 штука
- Селера черешкова - 3 штуки
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Лист лавровий - 1 штука
- Спеції - За смаком (чорний перець горошком, базилік, мускатний горіх, мелений імбир, гвоздика)
- Жовток яєчний (в соус) - 3 штуки
- Масло оливкове (в соус) - 2 Ст. Ложки
- Перець Кайєн (в соус) - 1/2 чайних ложки
- Багет - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Вино біле напівсолодке - 1 Склянка
Насамперед вам необхідно зварити бульйон для майбутнього супу. Тут підійдуть хвости, хребти і голови від риби. Покладіть їх в каструльку, залийте водою і варіть близько півгодини. Потім штам бульйон.
Якщо ви використовуєте заморожену рибу, то дайте їй попередньо розморозити. Потім зачистите філе від кісточок, які можуть в ньому бути. Наріжте на великі шматки рибу, креветки звільніть від панцира, кальмари почистіть і також нарубати на шматки.
В цьому супі величезну роль грають спеції і приправи. Щоб їх правильно приготувати, візьміть марлю, чорний перчик мелений, сушений базилік, мускатний горіх, подрібнений імбир і гвоздику. До цих ароматним спецій додайте натерту цедру апельсина. Поверніть все це в мішечок. Таким чином приправи дадуть супу свій неповторний букет, але залишаться в марлі.
Цибуля, селера, часник і помідор наріжте кубиками, поки вариться рибний бульйон.
Kartoshku чисті і мікстури. Потім пам'ятаєте її виделкою. Лучок, часничок і селеру вимийте, очистіть і наріжте квадратиками подрібніше. Розігрійте в сковороді оливкове масло і обсмажте в ньому підготовлені овочі.
Помідор слід очистити від шкірки. Для цього обдайте його окропом, тоді вона буде дуже легко відділятися. Наріжте його на невеликі кубики і відправте обсмажувати на сковорідку до овочів. Туди ж влийте стакан білого вина.
До обсмаженою овочам перелийте бульйон, потім киньте мішечок з марлі, наповнений спеціями і травами. Викладіть великі шматки філешек риб.
Киньте в суп рис. Ретельно його перемішайте і варіть під закритою кришкою двадцять хвилин на повільному вогні. Потім за кілька хвилин до повної готовності страви завантажте в суп морепродукти. Вони зваряться дуже швидко. Дістаньте мішечок зі спеціями, вогонь вимкніть, накрийте суп кришкою і дайте йому настоятися. Тим часом приготуйте соус.
Для соусу в піалках змішайте рубаний часничок, дві столові ложки оливкової олії холодного віджиму і три сирих курячих жовтка. Поперчіть і посоліть за смаком. Батон наріжте на скибочки і підсушіть в тостері. На грінки викладіть соус і подавайте до столу разом з супом.