Рецепт Buiabyes (рецепт супу) фото

Buiabyes (рецепт супу)
(покроковий рецепт з фото)

Овочі, Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Помідор, Цибуля, Мідії і гребінці
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На святковий стіл
Супи

Один із шедеврів французької кухні - це буябес. Його можна зробити в домашніх умовах за наявності різних морепродуктів (креветки, мідії, риба). Розповім, як приготувати буйабес (рецепт супу).

Буйабєс - це насичений рибний суп, який робиться на основі декількох сортів риби, морепродуктів. До столу подають страву гарячим з цільними шматками рибки, з морськими мушлями. Ця страва належить до високої французької кухні.

  • Вода - 6 склянок
  • Креветки - 250 грам
  • Молюски - 250 грам
  • Мідії - 250 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець горошком - 12 штук
  • Апельсинова цедра - За смаком
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Фенхель - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Томати - 4 штуки
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Чебрець свіжий - 1 Чайна ложка
  • Майоран свіжий - 1 Чайна ложка
  • Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
  • Nerka - 250 грам
  • Лихоманка - 250 грам
  • Кріп - За смаком
1
Очистіть і вимийте креветки, молюски. Рибне філе наріжте великими шматками.
2
Каструлю з водою відправте на вогонь і доведіть воду до кипіння, викладіть панцири креветок, лавровий лист, чорний перець горошком і цедру одного апельсина, після закипання варіть п'ятнадцять хвилин.
3
Очистіть цибулю, фенхель, порей, наріжте невеликими шматочками. Очистіть часник і наріжте його пластинками. Помідори нарубати кубиками.
4
В іншій каструлі нагрійте оливкову олію, додайте обидва види цибулі і фенхель, посоліть і готуйте на слабкому вогні двадцять хвилин.
5
Додайте в каструлю часник, а через пару хвилин - томати і біле вино. Доведіть суміш до кипіння і варіть до зменшення маси в 2 рази.
6
Процідіть бульйон з панцирів креветок і влийте його в каструлю до овочів, додайте майоран, каєнський перець, чебрець, варіть десять хвилин на мінімальному вогні.
7
Викладіть в каструлю рибу, через пару хвилин мідії і молюски, а ще через 2 хвилини -креветкі.
8
Варіть після додавання останнього інгредієнта 2-3 хвилини, інакше морепродукти будуть гуязиками.
9
Розлийте суп по тарілках і викладіть потроху все морепродукти, рибку, прикрасьте блюдо кропом і подавайте.

Схожі рецепти