«Xarco» (традиційний рецепт грузинського супу)
(покроковий рецепт з фото)
Кавказька кухня добре знайома нам по декількох класичними рецептами, які вже давно увійшли в наше меню. Одним таким варіантом наваристого і ароматного супчика я якраз поспішаю поділитися.
Хочу запропонувати вам взяти на замітку класний варіант, як приготувати "харчо", традиційний рецепт грузинського супу насправді зовсім нескладний. Єдиною особливістю цієї страви є те, що тут немає свіжих помідорів. Однак далеко не кожна господиня в Грузії кладе їх в суп.
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Мал - 1/2 склянки
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Ткемалі - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок(Braai, петрушка)
- Сіль і спеції - За смаком (лавровий лист, приправа для "харчо", гострий перець, часник)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1
Вимийте м'ясо, відправте його в каструлю з водою і однієї очищеної цибулиною, поставте на вогонь. Після закипання приберіть піну, зменшіть вогонь і варіть бульйон до м'якості яловичини.
2
Готове м'ясо акуратно дістаньте, штам бульйон. Поверніть його на вогонь, підсолити і всипте заздалегідь промитий рис.
3
Трохи остудивши яловичину, наріжте її порційними шматочками і відправте назад в каструлю. Через 10 хвилин після початку варіння рису додайте лавровий лист і спеції для "харчо" .
4
А тим часом можна приступити до заправки. На сковороді з рослинним маслом обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору.
5
Додайте томатну пасту, ткемалі, сіль і ще спецій. Перемішайте, зніміть з вогню і викладіть в каструлю.
6
Подрібніть горіхи, часник і зелень. Викладіть в суп і варіть ще хвилин 5.
7
Gotovoe"Xarco" перед подачею краще настояти ще 20-30 хвилин.
Смачного!
Смачного!