Суп (борщ) з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - легендарне, дуже популярне і неймовірно смачна страва української кухні. І в кожній родині рецепт борщу свій, який передається з покоління в покоління. Давайте приготуємо домашній борщ!
Важко уявити собі українську кухню без борщу. Рецептів цього дивного блюда існує величезна кількість, та й ви самі, напевно, не раз готували борщ. Я розповім вам, як приготувати суп (борщ) з м'ясом. Ситний, наваристий, яскравий і дуже смачний борщ з м'ясом стане зіркою вашого обіду. Подавати його потрібно зі сметаною, з шматочком домашнього чорного хліба і салом. А можна приготувати пампушки.
- Яловичина - 400 грам
- Буряк - 3 штуки
- Капуста - 1/2 штуки
- Картопля - 5-6 штук
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- М'ясний бульйон - 4 склянки
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1-2 зубчиків
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки (за смаком)
- Зелень - 1/2 пучка
- Крем - 100 грам
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування борщу.
На рослинному маслі (2 ст. L) обсмажуємо шматочки м'яса (попередньо посоливши їх і поперчити за своїм смаком) до невеликої скоринки.
Потім перекладаємо обсмажене м'ясо в каструлю, заливаємо м'ясним бульйоном і додаємо лаврове листя.
Відправляємо каструлю в розігріту до 160 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Тим часом нарізаємо моркву і цибулю дрібними кубиками. Часник трьом на дрібній тертці або пропускаємо через чеснокодавку.
Шаткуємо дрібно капусту.
І нарізаємо картопля невеликими кубиками.
На рослинному маслі обсмажуємо до прозорості цибулю, а потім додаємо моркву.
Томатну пасту розведіть 1 склянкою води і додайте до цибулі з морквою. Відразу викладаємо тертий буряк і часник. Добре перемішуємо і тушкуємо до напівготовності буряка.
Дістаємо з духовки м'ясо, додаємо гарячу воду. Доводимо до кипіння, додаємо овочеву суміш зі сковороди і картопля.
Варимо борщ хвилин 20 на невеликому вогні, потім додаємо капусту і, якщо потрібно, гарячу воду (борщ повинен бути густим). Ми залишаємо на вогні борщ на хвилин 10, а потім додаємо дрібно нарізану зелень.