Борщ сибірський з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Хочете отримати найсмачніший борщ з незвичайним смаком? Тоді цей рецепт для вас. Чи не складе особливих труднощів сам процес приготування, зате ви отримаєте масу задоволення від цього блюда.
Опис приготування:
Сьогодні можна використовувати найрізноманітніші варіанти рецептів, щоб приготувати смачний борщ. Багато привітні господині можуть навіть стверджувати, що справжній борщ - той, який приготовлений з салом і пампушками. Використовуючи даний рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати борщ сибірський з м'ясом. Він точно підкорить всіх.
- Яловичина на кістці - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Капуста білокачанна - 150 грам
- Томатний сік - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Буряк - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Квасоля суха - 80 грам
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком
1. За пару годин до початку приготування замочіть квасолю, воду використовуйте кімнатної температури. З яловичого м'яса зваріть бульйон, приблизно 1, 5 літрів. Якщо у вас є скороварка, то зваріть його там, так як на звичайній плиті він буде варитися два години. Всі овочі очищайте і гарненько промивайте.
2. На плиту ставте каструлю з готовим бульйоном, додавайте квасолю, Аргументи кип'ятіння зі зворотним холодильником. З квасолі видаліть воду. Картопля наріжте маленькими кубиками. Буряк порізати тонкими брусочками. Всі інгредієнти додайте в киплячий бульйон, зробіть вогонь не таким інтенсивним.
3. Лук необхідно нарізати невеликими кубиками. У сковороду налийте рослинного масла, розжарити і обсмажте цибулю.
4. Морквину наріжте тонкими скибочками і додайте до цибулі. Вогонь зменшіть і смажте, трохи помішуючи.
5. Другу буряк варто натерти на крупній тертці.
6. На наступному етапі всипте в сковороду буряк, капніть кілька крапель оцту, щоб засмажкою була яскравого кольору. Після вливайте томатний сік, використовуйте по можливості розведену томатну пасту, перемішуйте, накривайте кришкою і залишайте гаситися.
7. Поки все це гаситься, наріжте капусту і засипте її в каструлю.
8. М'ясні відділи кісток, поріжте кубиками і поверніть в каструлю.
9. Перець наріжте кубиками і додайте в сковороду до зажарки. Перешкодьте і тушкуйте ще пару хвилин.
10. Усе, що мається на сковороді, перекладіть в каструлю, приправити сіллю, поперчіть, додайте трохи лаврового листа, зелені і різних спецій. Накрийте кришкою і на малому вогні потримайте п'ять хвилин.
11. Часник подрібніть, додайте в ємність, вимкніть вогонь. Наполягайте блюдо близько 15 хвилин.
12. Розлийте гарячий борщ в тарілки і подайте зі сметаною і зеленню.