Борщ сибірський з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете отримати найсмачніший борщ з незвичайним смаком? Тоді цей рецепт для вас. Чи не складе особливих труднощів сам процес приготування, зате ви отримаєте масу задоволення від цього блюда.
Сьогодні можна використовувати найрізноманітніші варіанти рецептів, щоб приготувати смачний борщ. Багато привітні господині можуть навіть стверджувати, що справжній борщ - той, який приготовлений з салом і пампушками. Використовуючи даний рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати борщ сибірський з м'ясом. Він точно підкорить всіх.
- Яловичина на кістці - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Капуста білокачанна - 150 грам
- Томатний сік - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Буряк - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Квасоля суха - 80 грам
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком
1. За пару годин до початку приготування замочіть квасолю, воду використовуйте кімнатної температури. З яловичого м'яса зваріть бульйон, приблизно 1, 5 літрів. Якщо у вас є скороварка, то зваріть його там, так як на звичайній плиті він буде варитися два години. Всі овочі очищайте і гарненько промивайте.
2. На плиту ставте каструлю з готовим бульйоном, додавайте квасолю, Аргументи кип'ятіння зі зворотним холодильником. З квасолі видаліть воду. Картопля наріжте маленькими кубиками. Буряк порізати тонкими брусочками. Всі інгредієнти додайте в киплячий бульйон, зробіть вогонь не таким інтенсивним.
3. Лук необхідно нарізати невеликими кубиками. У сковороду налийте рослинного масла, розжарити і обсмажте цибулю.
4. Морквину наріжте тонкими скибочками і додайте до цибулі. Вогонь зменшіть і смажте, трохи помішуючи.
5. Другу буряк варто натерти на крупній тертці.
6. На наступному етапі всипте в сковороду буряк, капніть кілька крапель оцту, щоб засмажкою була яскравого кольору. Після вливайте томатний сік, використовуйте по можливості розведену томатну пасту, перемішуйте, накривайте кришкою і залишайте гаситися.
7. Поки все це гаситься, наріжте капусту і засипте її в каструлю.
8. М'ясні відділи кісток, поріжте кубиками і поверніть в каструлю.
9. Перець наріжте кубиками і додайте в сковороду до зажарки. Перешкодьте і тушкуйте ще пару хвилин.
10. Усе, що мається на сковороді, перекладіть в каструлю, приправити сіллю, поперчіть, додайте трохи лаврового листа, зелені і різних спецій. Накрийте кришкою і на малому вогні потримайте п'ять хвилин.
11. Часник подрібніть, додайте в ємність, вимкніть вогонь. Наполягайте блюдо близько 15 хвилин.
12. Розлийте гарячий борщ в тарілки і подайте зі сметаною і зеленню.