Сибірський рибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Готується сибірський рибний пиріг різними способами. Один з них - це пиріг з начинкою з риби, картоплі і цибулі. Також можна додати зелень за смаком.
Такий сибірський рибний пиріг в домашніх умовах виходить дуже ситним і смачним. Будь-пиріг вимагає копіткої відносини, тому до приготування тіста потрібно поставитися з особливою відповідальністю. Тісто краще зробити опарне, щоб пиріг вийшов пишним.
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 15 грам
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - За смаком
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Пангасіус - 500 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Майонез - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Для початку нам потрібно зробити дріжджове тісто. Я зазвичай для такого пирога готую опарне дріжджове тісто. Підходить воно близько години в цілому, а я тим часом завжди готую начинку.
2. Картоплю треба відварити до готовності, після чого зробити з нього пюре, додаючи молоко або воду, а тільки трохи вершкового масла.
3. Цибуля потрібно обсмажити на олії. Іноді я додаю трохи сала, але відразу витоплювати його.
4. Змішуємо зажарку з картопляним пюре і добре перемішуємо до стану однорідної маси.
5. Рибу для цього пирога можна брати будь-яку без кісток. Найкраще підійде філе. Його потрібно нарізати на шматочки середнього розміру.
6. Розкачуємо тісто і викладаємо на змащену форму, роблячи невеликі бортики. Наверх викладаємо картопля з цибулею і можна промазати майонезом.
7. Зверху красиво викладаємо рибу і притрушуємо чорним меленим перцем.
8. Закриваємо другим шаром тіста і прикрашаємо пиріг за бажанням. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 1 час. Під час запікання пирога потрібно стежити за ним і перевірити через 40 хвилин його готовність.
9. Після випікання даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу. Якщо ви подаєте його на святковий стіл - краще залишити цілим. Смачного!