Рецепт Сибірський рибний пиріг фото

Сибірський рибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Сибірська кухня
Тісто, Овочі, Риба та морепродукти, Картопля
Дієтичне харчування
На обід
Випічка, Пироги

Готується сибірський рибний пиріг різними способами. Один з них - це пиріг з начинкою з риби, картоплі і цибулі. Також можна додати зелень за смаком.

Такий сибірський рибний пиріг в домашніх умовах виходить дуже ситним і смачним. Будь-пиріг вимагає копіткої відносини, тому до приготування тіста потрібно поставитися з особливою відповідальністю. Тісто краще зробити опарне, щоб пиріг вийшов пишним.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі - 15 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Пангасіус - 500 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Майонез - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
сибірський рибний пиріг - фото крок 1
1. Для початку нам потрібно зробити дріжджове тісто. Я зазвичай для такого пирога готую опарне дріжджове тісто. Підходить воно близько години в цілому, а я тим часом завжди готую начинку.
сибірський рибний пиріг - фото крок 2
2. Картоплю треба відварити до готовності, після чого зробити з нього пюре, додаючи молоко або воду, а тільки трохи вершкового масла.
сибірський рибний пиріг - фото крок 3
3. Цибуля потрібно обсмажити на олії. Іноді я додаю трохи сала, але відразу витоплювати його.
сибірський рибний пиріг - фото крок 4
4. Змішуємо зажарку з картопляним пюре і добре перемішуємо до стану однорідної маси.
сибірський рибний пиріг - фото крок 5
5. Рибу для цього пирога можна брати будь-яку без кісток. Найкраще підійде філе. Його потрібно нарізати на шматочки середнього розміру.
сибірський рибний пиріг - фото крок 6
6. Розкачуємо тісто і викладаємо на змащену форму, роблячи невеликі бортики. Наверх викладаємо картопля з цибулею і можна промазати майонезом.
сибірський рибний пиріг - фото крок 7
7. Зверху красиво викладаємо рибу і притрушуємо чорним меленим перцем.
сибірський рибний пиріг - фото крок 8
8. Закриваємо другим шаром тіста і прикрашаємо пиріг за бажанням. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 1 час. Під час запікання пирога потрібно стежити за ним і перевірити через 40 хвилин його готовність.
сибірський рибний пиріг - фото крок 9
9. Після випікання даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу. Якщо ви подаєте його на святковий стіл - краще залишити цілим. Смачного!

Схожі рецепти