Солянка з грибами по-сибірський
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже і дуже смачний суп! насичений, ароматний, зігріваючий тіло і душу. Чудово підходить для недільного сімейного обіду. Приготовим?
Грибні страви взагалі, а супи особливо, смачніше при змішуванні декількох видів грибів. Беріть по кілька штук будь-яких лісових грибів і додайте до них печериці для «ситності». Також вступите і з ковбасними виробами - чим різноманітніші, тим смачніше!
- Свинина - 500 грам (на кістки, можна рагу)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (не дрібні)
- Гриби - 400 грам (лісові та печериці)
- Огірки солені - 2 штуки
- Огірки мариновані - 2-3 штук
- Ковбаса - 350 грам (варена, копчена і шинка порівну)
- Сосиски - 3-4 штук
- Грудинка варено-копчена - 50 грам
- Помідори - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець горошком - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
Зваріть бульйон зі свинини на кісточках. Можна попередньо обсмажити м'ясо на майже сухій сковороді. Готове м'ясо вийміть з бульйону, зніміть з кістки і наріжте. Штам Бульйон.
Гриби наріжте невеликими скибочками і опустіть в бульйон. Додайте в бульйон одну тонко нашатковану цибулину. Посоліть злегка і варіть до готовності грибів.
В цей же час приготуйте Брез. Для цього розпустіть в сковороді копчену грудинку. Додайте нашатковану другу цибулину і позолотою її.
Додайте нарізані кубиками огірки - солоні і мариновані. Прогрійте при помішуванні хвилин 5. Потім додайте нарізані кубиками помідори і тушкуйте до випарювання зайвої рідини.
Додайте томатну пасту, прогрейте, потім нарізані кубиками ковбасу і шинку, прогрійте ще пару хвилин. Опустіть в суп відкладене м'ясо свинини.
Перекладіть вміст сковороди в каструлю з грибами. Додайте маслини, відрегулюйте солянку на сіль. Всипте крупно потовчений чорний перець, додайте лавровий лист і сушену зелень. Доведіть суп до кипіння і зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися не менше 20 хвилин.
Подавайте солянку гарячої. При подачі покладіть в тарілки скибочку лимона і додайте сметану. Смачного!