Борщ сибірський
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цієї страви хоч і один, але у кожної господині він свій. Хочете спробувати незвичайну його варіацію? Тоді рекомендую приготувати апетитний і наваристий борщ сибірський в домашніх умовах.
Що може бути ситніше, смачніше і смачніше, ніж борщ на обід? Це приголомшливе блюдо для всієї родини. Хочу поділитися з вами цікавим варіантом, як зробити борщ сибірський. Такого ви напевно ще не їли. Запам'ятовуйте рецепт і обов'язково повторіть його на своїй кухні.
- Буряк - 200 грам
- Квасоля - 50 грам
- Цибулина - 1-2 штук(+ в фарш за бажанням)
- Морква - 1 штука
- Капуста - 1/4 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Цукор - За смаком
- Кость м'ясна на бульйон - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1-2 штук
- М'ясо - 1 кілограм
- Зелень - 0, 5 пучка
1. Для початку розповім про підготовчий етап. Щоб приготувати борщ сибірський в домашніх умовах необхідно для початку відварити заздалегідь замочену на ніч квасолю і бульйон.
2. Коли ці два етапи позаду можна приступати безпосередньо до варіння борщу. Очистіть цибулю і моркву, подрібніть.
3. Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла. Відведіть туди спочатку цибулю, а через 3-4 хвилини морква. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи.
4. Паралельно подрібніть очищену буряк.
5. Викладіть її в невеликій сотейник, залийте водою або бульйон і відправте на вогонь хвилин на 20.
6. Томатну пасту залийте невеликою кількість води і як слід перемішайте. Вилийте на сковороду.
7. Тушковані буряки акуратно відкиньте на друшляк, зберігши рідина, в якій вона варилася. Після викладіть до цибулі і моркви. Також використовувати в рецепт приготування борщу сибірського можна солодкий перець.
8. Все ретельно перемішайте і млоїте на середньому вогні, помішуючи, до м'якості.
9. Очистіть картопля і викладіть в киплячий бульйон. Додайте овочі.
10. Нашинкуйтекапусту і відправте в каструлю разом з квасолею.
11. Є один секрет, як зробити борщ сибірський насиченого кольору. Це - та сама вода, в якій варився буряк. Влийте її в каструлю. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте цукор, часник і найрізноманітніші спеції, які вам до смаку.
12. І останній етап - це те, що відрізняє даний рецепт від усіх інших. У глибоку миску надішліть фарш. Додати сіль, поперчіть за смаком, всипте подрібнену зелень і вбийте яйце. Все як слід перемішайте.
13. Сформуйте невеликі фрикадельки. Що, сибірський борщ готують з фрикадельками. Доведіть до кипіння підсолену воду або бульйон. Відваріть фрикадельки окремо, а перед подачею додайте в тарілку з борщем. Смачного!