Борщ з буряком і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Всім привіт! Сьогодні хочу поділитися з вами простим рецептом, як приготувати борщ з буряком і м'ясом. Борщ вийде наваристий і дуже ситний. Нагодуємо всіх рідних і близьких Приступаємо!
Готовий борщ можна подавати зі сметаною і рубаною зеленню. Також борщ відмінно підходить до часниковому хліба або пампушок. Блюдо виходить наваристим і дуже ситним, так що прекрасно підійде на вечерю. М'ясо можна замінити на менш жирне, по бажанню.
- Свинина - 400 грам
- Кількість - 400 грам
- Морква - 100 грам
- Капуста - 200 грам
- Лимонний сік - 20 мілілітрів
- Цукор - 20 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Буряк - 300 грам
- Картопля - 400 грам
- Помідори - 500 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Петрушка, кріп - За смаком
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 4 L
1
Приготування борщу з м'ясом і з буряком починаємо з того, що промиваємо м'ясо, очищаємо овочі і промиваємо їх під водою.
М'ясо заливаємо водою і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння на сильному вогні, важливо знімати періодично пінку, яка утворюється на поверхні. М'ясо буде варитися протягом 1, 5 годин.
М'ясо заливаємо водою і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння на сильному вогні, важливо знімати періодично пінку, яка утворюється на поверхні. М'ясо буде варитися протягом 1, 5 годин.
2
Через 45 хвилин додаємо в бульйон перець і лавровий лист.
Ріпчаста цибуля, буряк і морква нарізаємо соломкою або трьом на тертці. Картоплю ріжемо кубиком.
Ріпчаста цибуля, буряк і морква нарізаємо соломкою або трьом на тертці. Картоплю ріжемо кубиком.
3
М'ясо дістаємо з бульйону і нарізаємо його на шматочки. Повертаємо м'ясо в бульйон, туди ж відправляємо нашатковану капусту. Для 15 хвилин до закінчення варіння борщу додаємо нарізану картоплю.
4
Тим часом на розпеченій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо цибулю, морква і буряк до м'якості. На це піде приблизно хвилин 20. Слідом відправляємо в сковороду подрібнені помідори, цукор і лимонний сік, тушкуємо протягом декількох хвилин. Далі додаємо зажарку в борщ, ретельно все перемішуючи. Накриваємо кришкою і даємо настоятися, знімаючи з вогню. Борщ з м'ясом і буряком готовий, смачного!