Суджук з конини
(покроковий рецепт з фото)
Смачна сиров'ялена ковбаса з конини, приготована в домашніх умовах - це одне з блюд, якими ви зможете здивувати своїх гостей. Процес зовсім нескладний, а ось дозрівати суджук буде довго.
Суджук - це сиров'ялена ковбаса. Готують її багато народів, так що кому належить оригінальний рецепт - невідомо. Проте в Казахстані і Киргизії цю ковбасу роблять з конини. Якщо у вас є конина і ви бажання приготувати цю смачну ковбасу, в цьому рецепті докладно розказано, як приготувати суджук з конини. Процес зовсім нескладний, ось тільки сушитися ковбаса буде довго, так що запасайтесь терпінням.
- Конні - 800-900 грам
- Свиняче або бараняче сало - 200 грам (можна і без сала)
- Сіль - 1 Ст. Ложка (можна навпіл звичайну і нітритну)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 0, 5-1 чайних ложки
- Вино червоне сухе - 100-150 мілілітрів
- Сушений чебрець - 2 щіпки
- Свинячі черева - 1 штука(1-1, 5 м)
Перекрутити м'ясо і жир через м'ясорубку (або дрібно-дрібно порубати ножем). Можна половину м'яса подрібнити через велику решітку, а половину - через дрібну.
Подрібніть все спеції, змішайте їх з сіллю і цукром.
Додаємо спеції до м'яса.
Додаємо вино, перемішуємо і ставимо в холодильник годин на 12 або на добу. Замість вина можна додати ложку-півтори коньяку або бренді.
Заповнюємо свинячі черева настояним фаршем.
І формуємо ковбаски такої довжини, як вам подобається.
Підвішуємо ковбаски за один кінець для просушування в прохолодному, добре провітрюваному місці.
І якщо в день, протягом 4-5 днів прокатуємо їх качалкою, щоб надати плоску форму. Sushitsya-vyalitsya ковбаси 3 тижнів до місяця.