Рецепт Суджук з конини фото

Суджук з конини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Іспанська кухня
М'ясо
Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Смачна сиров'ялена ковбаса з конини, приготована в домашніх умовах - це одне з блюд, якими ви зможете здивувати своїх гостей. Процес зовсім нескладний, а ось дозрівати суджук буде довго.

Суджук - це сиров'ялена ковбаса. Готують її багато народів, так що кому належить оригінальний рецепт - невідомо. Проте в Казахстані і Киргизії цю ковбасу роблять з конини. Якщо у вас є конина і ви бажання приготувати цю смачну ковбасу, в цьому рецепті докладно розказано, як приготувати суджук з конини. Процес зовсім нескладний, ось тільки сушитися ковбаса буде довго, так що запасайтесь терпінням.

  • Конні - 800-900 грам
  • Свиняче або бараняче сало - 200 грам (можна і без сала)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (можна навпіл звичайну і нітритну)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Паприка сушена - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 0, 5-1 чайних ложки
  • Вино червоне сухе - 100-150 мілілітрів
  • Сушений чебрець - 2 щіпки
  • Свинячі черева - 1 штука(1-1, 5 м)
суджук з конини - фото крок 1
Перекрутити м'ясо і жир через м'ясорубку (або дрібно-дрібно порубати ножем). Можна половину м'яса подрібнити через велику решітку, а половину - через дрібну.
суджук з конини - фото крок 2
Подрібніть все спеції, змішайте їх з сіллю і цукром.
суджук з конини - фото крок 3
Додаємо спеції до м'яса.
суджук з конини - фото крок 4
Додаємо вино, перемішуємо і ставимо в холодильник годин на 12 або на добу. Замість вина можна додати ложку-півтори коньяку або бренді.
суджук з конини - фото крок 5
Заповнюємо свинячі черева настояним фаршем.
суджук з конини - фото крок 6
І формуємо ковбаски такої довжини, як вам подобається.
суджук з конини - фото крок 7
Підвішуємо ковбаски за один кінець для просушування в прохолодному, добре провітрюваному місці.
суджук з конини - фото крок 8
І якщо в день, протягом 4-5 днів прокатуємо їх качалкою, щоб надати плоску форму. Sushitsya-vyalitsya ковбаси 3 тижнів до місяця.

Схожі рецепти