«Stozhki» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Стіжки - це оригінальне, ситне і дуже смачна страва. Соковиті м'ясні кульки під шубою з картоплі і сиру в домашніх умовах готуються дуже просто. Повірте, подобається всім, особливо дітям!
Стіжки - це гарнір і м'ясо в одній страві. Готувати їх нескладно і за часом не дуже довго. Так що якщо хочете здивувати своїх рідних оригінальним і смачним блюдом, то сміливо можете приготувати стіжки. Таке блюдо можна подавати не тільки на сімейну вечерю, але і на святковий стіл, воно буде красиво виглядати. Як приготувати стіжки в домашніх умовах, дивіться в рецепті, там все показано на фото.
- Фарш - 500 грам
- Сир - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Яйце - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Майонез - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння та дрібно нарізаємо. Потім додаємо в фарш цибуля, сіль і перець, добре вимішуємо.
Яйця необхідно відварити, остудити і натерти на крупній тертці. Сир і сиру картоплю теж відправляємо на крупну тертку.
Деко змащуємо рослинним маслом і посипаємо сухарями. Потім з фаршу формуємо невеличкі кульки, злегка їх придавимо. Викладаємо фарш на деко.
А тепер викладаємо на стіжки картопля, потім - яйце.
Далі кожен стіжок поливаємо майонезом і посипаємо сиром. Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.