Стейк з курки
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий і смачний варіант страви для будь-якого застілля: і для звичайного обіду або вечері, або для святкового столу.
Швидко приготований і смачний шматок м'яса: курячого, свинячого, яловичого, - кращий варіант для обіду або вечері. Таке м'ясо можна приготувати не тільки в звичайний день, але і до святкового столу. Безпрограшний варіант - стейк з курки. Якщо ви все зробите так, як написано в цьому рецепті, відмінне блюдо вам гарантовано. М'ясо вийде і соковитим, і смачним, і ароматним. На гарнір до такого м'яса можна приготувати все, що завгодно. Його можна подати зі свіжими овочами або з салатом, з овочами, приготованими на грилі. Хай щастить!
- Куряча грудка - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сухі ароматні трави - 2 щіпки (будь-які на ваш смак)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Якщо у вас куряча грудка на кісточці, акуратно відокремте м'ясо від кістки. Кожну частину курячої грудки розділіть навпіл.
Змішайте соєвий соус з бальзамічним оцтом і сіллю. Очистіть зубчики часнику і дрібно покришите. Кожен шматок курячого філе обкласти шматочками часнику і полийте сумішшю соусу і оцту. Залиште маринуватися курку хвилин на 15.
Розігріваємо сковороду-гриль і злегка змащуємо маслом. Стейк з курки можна приготувати і на звичайній чавунній сковороді. Прибираємо шматочки часнику з курячої грудки, посипаємо м'ясо сухими ароматними травами і перцем. Викладаємо грудку на розігріту сковороду і обсмажуємо стейк по 3-4 хвилини з кожного боку.