Чімічуррі стейк
(покроковий рецепт з фото)
Cimicurri - традиційний соус до смаженого м'яса з Латинської Америки. У цих країнах дуже люблять і вміють готувати стейки, і завжди подають до них це доповнення. Давайте спробуємо повторити поєднання.
Найважливіше в такому блюді - вибрати якісне м'ясо, а також чітко дотримуватися пропорції інгредієнтів для соусу. Але спочатку вам необхідно вивчити, як приготувати чімічуррі стейк. Для нього на гарнір ми відразу запечём картопля з помідорами. Загалом, у вас вийде повноцінний вечерю для двох.
- Яловичий стейк - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 15 грам
- Винний червоний оцет - 15 мілілітрів
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Червоний перець пластівцями - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 4, 5 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - для картоплі, 2 ст. Ложки - для соусу, 1 ст. Ложка - для стейка, 0, 5 ст. Ложки - для помідорів)
- Вода - 1 Ст. Ложка
1. Картопля наріжте часточками. Викладіть їх на підготовлений лист. Додайте сіль, перець і масло. Потім запікайте картопля 20 хвилин при 230 градусах в духовці.
2. Помідори розділіть навпіл. Часник і петрушку дрібно нарубати.
3. Зробіть соус, змішавши оцет, олія, петрушку, часник, орегано, воду, сіль і трохи перцю.
4. Після цього в олії обсмажте помідори по 1-ій хвилині з кожної сторони. А при 4 хвилини до готовності картоплі, надішліть помідори в духовку разом з ним.
5. В цей же час розігрійте масло в сковороді, обсмажте в ньому стейки до готовності. Приблизно по 6 хвилин з кожного боку.
6. Подавайте стейки з чімічуррі і гарніром. Смачного!