Стейк з кіжуча
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям соковитою і корисною червоної риби обов'язково припаде до смаку цей простий рецепт стейка з кіжуча. Апетитне блюдо для всієї родини, приготоване всього за якихось 20 хвилин.
Це нескладний рецепт приготування стейка з кіжуча, який сміливо можна назвати варіантом на швидку руку. Риба сама по собі дуже смачна і не вимагає особливих добавок - приправ або трав. При бажанні, звичайно, можна використовувати маринади за смаком.
1. Для початку рибу потрібно як слід промити, обсушити і при необхідності нарізати.
2. З'єднати сіль з перцем.
3. Додати трохи оливкового масла і свіжовичавленого соку половинки лимона. Отриманою сумішшю натерти рибку з усіх боків.
4. Ще невелика кількість масла розігріти на сковороді. Також приготувати стейк з кіжуча в домашніх умовах можна на решітці, наприклад, - буде дуже смачно.
5. Викласти рибу на сковороду і на середньому вогні обсмажити. Важно не пересушить кижуч, щоб усередині риба залишалася трохи рожевою.
6. Половину лимона також можна покласти на сковороду і підсмажити.
7. Подавати блюдо до столу, поруч можна викласти лимон. Його сік відмінно доповнити рибу перед вживанням. До такого стейку навіть не потрібен соус, він цілком самодостатній.
- Kijuç - 400 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Для початку рибу потрібно як слід промити, обсушити і при необхідності нарізати.
2. З'єднати сіль з перцем.
3. Додати трохи оливкового масла і свіжовичавленого соку половинки лимона. Отриманою сумішшю натерти рибку з усіх боків.
4. Ще невелика кількість масла розігріти на сковороді. Також приготувати стейк з кіжуча в домашніх умовах можна на решітці, наприклад, - буде дуже смачно.
5. Викласти рибу на сковороду і на середньому вогні обсмажити. Важно не пересушить кижуч, щоб усередині риба залишалася трохи рожевою.
6. Половину лимона також можна покласти на сковороду і підсмажити.
7. Подавати блюдо до столу, поруч можна викласти лимон. Його сік відмінно доповнити рибу перед вживанням. До такого стейку навіть не потрібен соус, він цілком самодостатній.