Стейк (Т-Вone steak)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування стейка (т-Вone steak). Найголовніше для цієї страви правильно вибрати м'ясо, а саме стейк на т-подібної кістки.
Великий стейк ти-бон (т-кістка) отримав назву через т-подібної кістки, яка розділяє два різних види м'яса. З одного боку знаходиться ніжне м'ясо середньої частини вирізки, а з іншого філейне м'ясо тонкого краю. М'ясо по даним рецептом приготувати зовсім не складно, а виходить воно ніжним, соковитим і смачним. М'ясо можна подати як з гарніром, так і окремо.
- Яловичина, стейк t-bone - 2 штуки
- Чебрець - 1 За смаком
- Розмарин - 1 За смаком
- Орегано - 1 За смаком
- Масло з травами - 1 За смаком
1. Приготуємо паперові рушники і витріть ними стейки.
2. На розпеченій сковороді смажимо стейк. Смажимо хвилини три з обох сторін.
3. До температури сто вісімдесят градусів розігріваємо духовку (верх низ).
4. Покладемо в вогнетривку форму вершкового масла з травами. Наріжемо його кружечками.
5. Тепер додаємо сюди трави: розмарину, чебрець, орегано. З обох сторін поперчити стейк. Хвилин на десять ставимо в розігріту духову шафу.
6. Далі виймаємо з духовки, і перекладаємо на тарілку. Подавати з вершковим маслом і травами. Так як масло солоне, солити стейк не треба. Блюдо готово.