Стейк по-англійськи
(покроковий рецепт з фото)
Хочете насолодитися неймовірно апетитним, пікантним і дуже ніжним м'ясом? Тоді візьміть на замітку цей оригінальний і одночасно досить простий рецепт стейка по-англійськи.
Вся фішка цього стейка в соусі, він ідеально доповнює соковите м'ясо! Рецепт простий і доступний навіть для недосвідченої господині, можна дуже швидко приготувати і відразу ж подати до столу. Давайте готувати і пробувати!
- Стейк - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам(25 грам - для обсмажування стейків, 25 грам - для лука)
- Цибулина - 1 штука
- Віскі - 50 мілілітрів
- Вершки - 50 мілілітрів
- Вода або бульйон - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1
Для початку ретельно промиваємо м'ясо під холодною водою, зайву вологу прибираємо за допомогою паперового рушника.
2
М'ясо солимо і перчимо по обидва боки.
3
Потім на сковороді розтоплюємо вершкове масло.
4
Стейк викладаємо на розігріту сковороду і обсмажуємо з обох сторін протягом 2-3 хвилин. Для тих, хто любить просмажене м'ясо по-англійськи можна довести страву до повної готовності в духовці. Для цього сковороду з прожареним м'ясом ставимо в розігріту духовку на 5-7 хвилин.
5
Приступимо до приготування соусу. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до золотистої скоринки.
6
У обсмажену цибулю додаємо бульйон (або вода), вершки і віскі.
7
Соус солимо, перчимо і тушкуємо його на слабкому вогні кілька хвилин.
8
Приготоване м'ясо поливаємо вершковим соусом і подаємо до столу. Смачного!