Картопля по-англійськи
(покроковий рецепт з фото)
Картопля вважається одним з головних продуктів британської кухні і входить до складу безлічі смачних англійських страв. Рецепт приготування картоплі по-англійськи - прямий тому доказ!
Не знаю, чи дійсно цей рецепт приготування картоплі по-англійськи прийшов до нас з берегів Туманного Альбіону, але простота і доступність інгредієнтів вказує саме на це. По суті, він багато в чому схожий з численними французькими гратеном, але якщо соуси для вишуканих французьких запіканок готуються на основі вершків, сметани, яєць, то їх англійський аналог нехитрий і по-британськи суворий - пару стаканів молока, вода, в якій варилася картопля, і трохи борошна. Загалом, в суворих російських умовах інформація про те, як приготувати картоплю по-англійськи, вельми актуальна; ).
- Картопля - 5-6 штук
- Стебла цибулі-порею - 5 штук
- Молоко - 0, 5 L
- "сир чеддер" - 200 грам (можна замінити іншим твердим сиром)
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Картопляний відвар - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Порей вимити і нарізати тонкими кільцями.
Залити молоком і поставити на вогонь Варити після закипання 5 хвилин, після чого відкинути на друшляк. Молоко зберегти!
Залити молоком і поставити на вогонь Варити після закипання 5 хвилин, після чого відкинути на друшляк. Молоко зберегти!
Картопля вимити і почистити.
Нарізати поперек якомога більше тонкими скибочками. Відварити в киплячій підсоленій воді 2-3 хвилини. 1 стакан відвару зберегти.
Сир натерти на крупній тертці.
Розігріти вершкове масло.
І обсмажити в ньому борошно до легкого золотистого кольору.
Додати молоко, картопляний відвар, сіль і спеції. Варити кілька хвилин до загустіння.
У вогнетривку форму (найкраще - керамічну) налити трохи соусу, а потім шарами викласти цибулю і картоплю, причому 1-й і останній шари повинні складатися з картоплі.
Залити вміст форми соусом, посипати сиром.
Запікати в духовці при 180С приблизно 30 хвилин - до утворення рум'яної скоринки сирної.
Подавати як гарнір до м'ясних або рибних страв.
Залити вміст форми соусом, посипати сиром.
Запікати в духовці при 180С приблизно 30 хвилин - до утворення рум'яної скоринки сирної.
Подавати як гарнір до м'ясних або рибних страв.