Баранина по-англійськи
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо володіє приголомшливим смаком і сподобається всім без винятку, а особливо чоловікам, адже баранина по-англійськи виходить досить ситної, тому вона відмінно підійде для сімейної вечері.
Якщо ви не знаєте, що приготувати до сьогоднішнього вечері, я з радістю допоможу вам з вибором і розповім, як зробити баранину по-англійськи. У цій страві є все, для того щоб ваш вечеря пройшла відмінно, і всі встали з-за столу ситими і задоволеними. Класичне поєднання м'яса і скибочок картоплі, ми доповнимо цибулею, морквою і томатною заливкою, що зробить смак страви відмінним. Насправді я частенько готую баранину по-англійськи в домашніх умовах, тому що мої рідні без розуму від цього приголомшливого страви.
1) Почнемо з підготовки інгредієнтів, м'ясо промиваємо і висушуємо, нарізаємо баранину невеликими кубиками, солимо і перчимо до смаку. Моркву чистимо і ріжемо кружечками, ріпчаста цибуля також очищаємо і нарізаємо дрібно.
2) Тепер викладаємо в каструлю половину нарізаного м'яса, на нього цибулю і моркву (теж по половині), накриваємо все скибочками картоплі, додаємо лавровий лист. Після цього знову повторюємо всі шари: м'ясо, цибуля, морква, картопля, лавровий лист. Верхній шар посипаємо сіллю і викладаємо на нього очищені зубчики часнику.
3) Потім ми розводимо в гарячій (кип'яченої) воді томатну пасту і переливаємо цю суміш в каструлю до баранини картоплі, скроплюємо все розтопленим жиром.
4) Ставимо каструлю на плиту і тушкуємо все протягом 1, 5 годин після закипання під кришкою і на повільному вогні. Можна також приготувати баранину по-англійськи і в духовці, так на верхньому шарі картоплі утворюється ароматна кірочка.
Подаємо страву в гарячому вигляді, прикрасивши його свіжою зеленню. Смачного!
- Баранина - 500-600 грам
- Картопля - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Морква - 150 грам
- Паста томатна - 10 грам
- Вода гаряча - 1 Склянка
- Жир - 60 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Кмин - 4 грами
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Почнемо з підготовки інгредієнтів, м'ясо промиваємо і висушуємо, нарізаємо баранину невеликими кубиками, солимо і перчимо до смаку. Моркву чистимо і ріжемо кружечками, ріпчаста цибуля також очищаємо і нарізаємо дрібно.
2) Тепер викладаємо в каструлю половину нарізаного м'яса, на нього цибулю і моркву (теж по половині), накриваємо все скибочками картоплі, додаємо лавровий лист. Після цього знову повторюємо всі шари: м'ясо, цибуля, морква, картопля, лавровий лист. Верхній шар посипаємо сіллю і викладаємо на нього очищені зубчики часнику.
3) Потім ми розводимо в гарячій (кип'яченої) воді томатну пасту і переливаємо цю суміш в каструлю до баранини картоплі, скроплюємо все розтопленим жиром.
4) Ставимо каструлю на плиту і тушкуємо все протягом 1, 5 годин після закипання під кришкою і на повільному вогні. Можна також приготувати баранину по-англійськи і в духовці, так на верхньому шарі картоплі утворюється ароматна кірочка.
Подаємо страву в гарячому вигляді, прикрасивши його свіжою зеленню. Смачного!