Рецепт Курка по-англійськи фото

Курка по-англійськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні я пропоную вам приготувати неймовірно ніжну курочку в кращих традиціях англійської кухні. А гасити ми її будемо в молоці з додаванням печериць і свіжих овочів - це справжнє смакота.

Опис приготування:

Рецепт приготування курки по-англійськи насправді досить простий, але в той же час з ніжним шляхетним смаком, в кращих традиціях англійської кухні. Тут чудово поєднуються молоко, м'ясо курки, свіжий перець і печериці, які в процесі перетворюються на вишукану страву, гідне кращих ресторанів світу. І все це пишність без особливих труднощів ви приготуєте в домашніх умовах, та й інгредієнтів вам буде потрібно не так вже й багато. Таке блюдо відмінно підійде для сімейного обіду або романтичної вечері і стане справжньою окрасою вашого столу, правда не на довго, так як дуже швидко закінчиться, і все тарілочки будуть порожні. Так що обов'язково спробуйте його приготувати, а я із задоволення розкрию вам секрет, як зробити курку по-англійськи в домашніх умовах.

  • Куряче стегно - 500 грам
  • Куряча гомілка - 500 грам
  • Молоко - 550 мілілітрів
  • Печериці - 200 грам
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
курка по-англійськи - фото крок 1
Курячі стегно і гомілку ретельно промиваємо під холодною водою і трохи обсушуємо.
курка по-англійськи - фото крок 2
Печериці так само миємо й нарізаємо пластинками.
курка по-англійськи - фото крок 3
Тепер ріпчасту цибулю і болгарський перець ріжемо кільцями.
курка по-англійськи - фото крок 4
У сковороду кладемо шматочок вершкового масла і розтоплюємо його. Обсмажуємо курка на сковороді з усіх боків до рум'яної скоринки.
курка по-англійськи - фото крок 5
Викладаємо в сковороду нарізані печериці та смажимо разом з куркою ще 3-5 хвилин.
курка по-англійськи - фото крок 6
Потім додаємо кільця цибулі і перцю і все разом смажимо 3 хвилини на середньому вогні.
курка по-англійськи - фото крок 7
Тепер вливаємо в сковороду молоко і чекаємо, поки воно закипить. Після закипання накриваємо сковорідку кришкою і готуємо курку 25-30 хвилин на повільному вогні.
курка по-англійськи - фото крок 8
Поки курка гаситься, ми наливаємо в окремий посуд невелика кількість молока і додаємо крохмаль, ретельно перемішуємо.
курка по-англійськи - фото крок 9
Після закінчення півгодини нам необхідно витягти готову курку з соусу, перекласти її в глибокий посуд. Потім в соус вливаємо суміш з крохмалю і молока, перемішуємо і тушкуємо 3-5 хвилин на повільному вогні, потім вимикаємо вогонь. Курку розкладаємо по тарілочках і поливаємо соусом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти