Стейк індички
(покроковий рецепт з фото)
Вам попався шматочок свіжого філе індички? тоді дивіться, як приготувати стейк індички, ніжне, соковите і апетитно засмажене м'ясо, яке втамує голод, але не додасть зайвих сантиметрів на талії.
Готувати таке м'ясо - одне задоволення. На сам процес приготування піде не більше 25 хвилин, тільки стейки треба заздалегідь замаринувати. А з замаринованим м'ясом можна приготувати обід або вечерю для великої родини дуже швидко. Спробуйте!
- Філе індички - 1 штука (близько 800 г)
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 175 мілілітрів
- Вино біле - 160 мілілітрів
- Сіль, перець, кмин - За смаком
- Червона цибуля - 2 штуки
- Бальзамічний оцет - 60 мілілітрів
- Цукровий пісок - 30 грам
- Сметана жирна - 80 мілілітрів
- Майонез - 80 мілілітрів
1
Спершу приготуємо маринад. Для цього змішуємо 160 мл рослинного масла, вино, подрібнений часник, сіль, перець і кмин.
2
Філе індички наріжте на 6 красивих стейків, викладіть їх в контейнер, залийте соусом і відправте в холодильник на годину.
3
Гриль (у мене електричний) розігрійте, змастіть маслом. Я нагріваю до 200 градусів. Лук поріжте на тонкі кільця, але не розділяйте їх.
4
Змішайте оцет з цукром, намажте на кільця цибулі і відправте їх на гриль.
5
Смажте цибулю, змащуючи оцтом, поки він не стане м'яким.
6
Тепер обсмажити стейки. На це потрібно по 6 хвилин для кожної сторони. Таким чином всередині залишиться ніжно-рожеве соковите м'ясо.
7
Подавайте стейки з цибулею і соусами на свій розсуд.