Стейк з грудки індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Стейк з грудки індички в духовці за моїм рецептом виходить просто неземним! Неймовірно красиве блюдо, прекрасно підходить для урочистих заходів. Ви такий соковитою індички ще не пробували!
Скористайтеся кулінарним термометром при визначенні готовності м'яса. У самій товстій частині грудки температура повинна досягати 165-170 градусів. Таке м'ясну страву можна подавати з будь-яким гарніром або овочами. Грудка індички - дієтичне м'ясо і не завдасть вашій фігурі багато шкоди.
Отже, дивіться, як приготувати стейк з грудки індички в духовці.
- Грудка індички - 2 кілограма
- Вода - 4 L
- Сіль - 1 Склянка(+ для змазування індички)
- Цукор - 1/2 склянки (я використовувала коричневий тростинний цукор)
- Часник - 2 зубчики
- Розмарин - 1/2 пучка
- Чебрець - 1/2 пучка
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - За смаком
1
Індичку промийте, помістіть у велику каструлю і залийте розсолом з води, сіль і пісочний.
2
Поставте каструлю в холодильник на 12 годин.
3
Розігрійте духовку до 180 градусів. Грудку вийміть з розсолу, промийте під припливної водою і промокніть паперовими рушниками. Змастіть індичку оливковою олією, натріть сіллю, перцем, дрібно нарізаними травами і роздавлений часник. Якщо у вас грудка з шкірою, то обов'язково приправте її і під шкірою.
4
На велику розігріту сковорідку відправте грудку шкіркою вниз і смажте до появи золотистої скоринки. Це займе кілька хвилин.
5
Помістіть м'ясо на деко і відправте в розігріту духовку на 40 хвилин.
6
Смачного!