Стейк з індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите смачне і корисне м'ясо птиці, тоді візьміть на замітку рецепт приготування стейка з індички в духовці. Соковите всередині філе виходить засмажені і дуже апетитним.
Завдяки попередньої обсмажуванні, стейк з індички в духовці в домашніх умовах виходить з апетитною скоринкою і ідеально пріговленним всередині. Ніжний цитрусовий смак додає м'ясу особливу пікантність.
- Індичка - 450-500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції за смаком - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука (по бажанню)
1. Індичку вимити, дати стекти зайвій воді і нарізати порційними стейками.
2. Посолити і поперчити за смаком. Додати дрібку улюблених спецій. В рецепт приготування стейка з індички в духовці можна використовувати також сушені трави.
3. Щоб запечатати м'ясні соки всередині стейка, потрібно обсмажити філе попередньо. Найкраще використовувати сковороду-гриль, змащену невеликою кількістю рослинного масла. На добре розігріту сковороду відправити філе на 2-3 хвилини, обсмажити до появи скоринки з двох сторін.
4. Обсмажені стейки перекласти в форму для запікання.
5. Для соковитості можна зверху додати кружечки помідора, а для кислинки - скибочки лимона, попередньо вимитого і тонко нарізаного.
6. Готується стейк з індички в духовці в домашніх умовах від 10 до 25 хвилин, в залежності від товщини філе. Готову страву можна присипати тертим сиром або прикрасити свіжими овочами. Подавати до столу з гарніром або салатом.