Sterlyady жаровні
(покроковий рецепт з фото)
Споконвічно російське блюдо багатшими ще з давніх часів. Царська риба на багатті - навіть звучить красиво. Хочу розповісти вам, як приготувати стерлядь на мангалі. Дуже просто і надзвичайно смачно.
Рецепт неймовірно простий. Якщо ж вам не зручніше готувати рибу на шампурах, риба на сітці приготується не гірше. Також стерлядь за цим рецептом можна приготувати і в духовці. Готову рибку красиво подавати на шампурах зі свіжими овочами. Виглядає це по-царськи. Порадуйте себе і своїх рідних. Смачного!
- Стерлядь свіжа - 5 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Майонез - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сіль, спеції - За смаком
Зачистіть і промийте рибу під проточною водою, витріть її насухо паперовими рушниками.
У ємність з зачищеною рибою відправляйте майонез, сік лимона, ріпчаста цибуля порізаний півкільцями, сіль, спеції за смаком і дрібно посічену зелень. Все добре перемішайте, щоб риба була повністю з усіх боків змазана маринадом. Замариновану рибу відправте в холодильник на 40-60 хвилин.
Акуратно протягують шампур в рибу і викладайте смажитися на вугіллі 20-30 хвилин. Слідкуйте: коли м'ясо риби стане білим і матовим, риба буде готова.