Рецепт Sterlyady королівський фото

Sterlyady королівський
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Стерлядь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепти sterlyadi царське - це святковий рецепт, який в нашій родині використовується рідко, але влучно. Якщо є привід накрити рясний стіл і є хороша стерлядь - негайно готуємо її по-царськи.

Опис приготування:

Рецепт приготування стерляді по-царськи навіть зараз викликає захоплення, а своїм корінням він йде ще за часів царів і справжніх бенкетів. Насправді стерлядь завжди вважалася благородної рибою і подавалася на царський стіл в якості обов'язкового страви, хоча крім запеченої цілком риби існувало багато інших варіантів її приготування, Проте смачних. А сьогодні я хочу запропонувати вам один з адаптованих до нашого часу способів приготування стерляді, і розповім, як зробити стерлядь по-царськи у домашніх умовах. Це шикарне блюдо відмінно підійде для будь-яких урочистостей і стане головною прикрасою святкового столу. Так що порадуйте своїх рідних і близьких і приготуйте таку чудову рубку, а привід для свята завжди знайдеться.

Рецепт наступний:

1) Насамперед нам необхідно випатрати рибу і вирізати зябра, видалити візігу, а так само зробити неглибокий надріз навколо голови. Тепер обдаємо її з усіх боків окропом і акуратно за допомогою ножа відскрібатися дрібну луску, а велику відриваємо. Промиваємо під холодною водою і обтирає сіллю і перцем.

2) Викладаємо стерлядь в форму для запікання, додаємо перець горошком, аніс, лимонник і 100 мілілітрів вина, потім поливаємо рослинним маслом. Розміщуємо в розігріту до 140 градусів духовку і запікаємо один годину. Коли час вийде, дістаємо стерлядь і чекаємо, поки вона охолоне. Тепер акуратно піддягаємо шкіру в надрізі у голови і знімаємо її.

3) Для соусу виливаємо вино, що залишилося в каструльку і випаровуємо його. Потім додаємо вершки, солимо і перчимо. Коли рідина закипить, вимикаємо вогонь і додаємо в соус ікру і кріп - соус готовий.

4) Перекладаємо стерлядь на блюдо і поливаємо її приготовленим соусом. Потім прикрашаємо за бажанням овочами, свіжою зеленню, часточок лимона і майонезом.

Рибка виходить неймовірно смачна, а все що потрібно від вас - це проявити трохи фантазії в її оздобленні. Так що сміливо експериментуйте, і приємного вам апетиту!


  • Стерлядь - 2 кілограма
  • Вино біле - 200 мілілітрів(100 - для риби, 100 - в соус)
  • Лимонник - 40 грам
  • Аніс - 1 штука
  • Перець чорний горошком - 5 штук
  • Вершки 33% - 150 мілілітрів
  • Ікра червона - 70 грам
  • Кріп - 30 грам
  • Масло рослинне - 30 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець білий - За смаком
Рецепт приготування стерляді по-царськи навіть зараз викликає захоплення, а своїм корінням він йде ще за часів царів і справжніх бенкетів. Насправді стерлядь завжди вважалася благородної рибою і подавалася на царський стіл в якості обов'язкового страви, хоча крім запеченої цілком риби існувало багато інших варіантів її приготування, Проте смачних. А сьогодні я хочу запропонувати вам один з адаптованих до нашого часу способів приготування стерляді, і розповім, як зробити стерлядь по-царськи у домашніх умовах. Це шикарне блюдо відмінно підійде для будь-яких урочистостей і стане головною прикрасою святкового столу. Так що порадуйте своїх рідних і близьких і приготуйте таку чудову рубку, а привід для свята завжди знайдеться.

Рецепт наступний:

1) Насамперед нам необхідно випатрати рибу і вирізати зябра, видалити візігу, а так само зробити неглибокий надріз навколо голови. Тепер обдаємо її з усіх боків окропом і акуратно за допомогою ножа відскрібатися дрібну луску, а велику відриваємо. Промиваємо під холодною водою і обтирає сіллю і перцем.

2) Викладаємо стерлядь в форму для запікання, додаємо перець горошком, аніс, лимонник і 100 мілілітрів вина, потім поливаємо рослинним маслом. Розміщуємо в розігріту до 140 градусів духовку і запікаємо один годину. Коли час вийде, дістаємо стерлядь і чекаємо, поки вона охолоне. Тепер акуратно піддягаємо шкіру в надрізі у голови і знімаємо її.

3) Для соусу виливаємо вино, що залишилося в каструльку і випаровуємо його. Потім додаємо вершки, солимо і перчимо. Коли рідина закипить, вимикаємо вогонь і додаємо в соус ікру і кріп - соус готовий.

4) Перекладаємо стерлядь на блюдо і поливаємо її приготовленим соусом. Потім прикрашаємо за бажанням овочами, свіжою зеленню, часточок лимона і майонезом.

Рибка виходить неймовірно смачна, а все що потрібно від вас - це проявити трохи фантазії в її оздобленні. Так що сміливо експериментуйте, і приємного вам апетиту!

Схожі рецепти