Спаржа з грибами
(покроковий рецепт з фото)
У сезон овочів саме час заряджатися вітамінами і відкривати для себе нові страви! ось, наприклад, спосіб, як приготувати спаржу з грибами в білому соусі, - корисно, доступно і дуже смачно, раджу
Саме час зараз набиратися вітамінів, але дуже часто наші господині нехтують овочевими стравами, вважаючи їх чимось несерйозним. Окей, постараюся змінити вашу думку: розповідаю, як приготувати спаржу з грибами так, щоб вона виступала як повноцінне блюдо до обіду або святкового столу. Оригінальна, ситне і вишукане, - та ще й з доступних продуктів. А вже про користь і говорити не доводиться. Так що готуємо?
1. Ставимо на вогонь підсолену воду (приблизно стакан), і тим часом спаржу і гриби миємо й нарізаємо, як вам подобається. Спаржу, загалом, можна залишити цілої.
2. Як тільки вода закипить - викладаємо туди спаржу, а коли вона трохи розм'якшиться, то і гриби відправляємо туди ж.
3. Тепер саме час для готування ніжного білого соусу. Тут все просто, - в сметану додаємо мускатний горіх, сіль і перець. До речі, так як зараз сезон зелені, можна додати також дрібно нарізаний кріп і кінзу.
4. Добре перемішати, і додамо соус до вмісту каструлі, не забуваючи помішувати, щоб сметана не згорнулася.
5. Зменшуємо вогонь, і тушкуємо приблизно 20 хвилин.
6. Після цього вміст каструлі пересипаємо в сковорідку, і трохи обсмажити.
Готово! Твердий сир можна нарізати кубиками і посипати зверху, або натерти на тертці. Подавати в гарячому вигляді з сухариками, листям салату, або прикрасивши гілочкою базиліка. Впевнена, після такої спаржі з грибами в домашніх умовах ви полюбите здорову кухню, адже вона теж буває дивно смачною і ситної Приємного апетиту!
- Sparzha - 200 грам
- Печериці - 300 грам
- Крем - 1 Склянка
- Сир твердий - 50 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Ставимо на вогонь підсолену воду (приблизно стакан), і тим часом спаржу і гриби миємо й нарізаємо, як вам подобається. Спаржу, загалом, можна залишити цілої.
2. Як тільки вода закипить - викладаємо туди спаржу, а коли вона трохи розм'якшиться, то і гриби відправляємо туди ж.
3. Тепер саме час для готування ніжного білого соусу. Тут все просто, - в сметану додаємо мускатний горіх, сіль і перець. До речі, так як зараз сезон зелені, можна додати також дрібно нарізаний кріп і кінзу.
4. Добре перемішати, і додамо соус до вмісту каструлі, не забуваючи помішувати, щоб сметана не згорнулася.
5. Зменшуємо вогонь, і тушкуємо приблизно 20 хвилин.
6. Після цього вміст каструлі пересипаємо в сковорідку, і трохи обсмажити.
Готово! Твердий сир можна нарізати кубиками і посипати зверху, або натерти на тертці. Подавати в гарячому вигляді з сухариками, листям салату, або прикрасивши гілочкою базиліка. Впевнена, після такої спаржі з грибами в домашніх умовах ви полюбите здорову кухню, адже вона теж буває дивно смачною і ситної Приємного апетиту!