Смажена спаржа по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування зелених пагонів спаржі від традиційної італійської кухні, де поєднується ніжність і хрусткі якості аспарагуса.
Спаржа все ще не стала таким же звичайним інгредієнтом на наших столах, як зелений горошок або салат латук. Що й казати, багато господинь не знають, з чого почати, і замислюються над тим, як би правильніше і смачніше приготувати спаржу. Даний рецепт допоможе вам приготувати традиційне блюдо всіх італійських сімей.
- Пагонів спаржі - 900 грам
- Оливкового масла - 1/2 склянки
- Сіль і чорний перець - - За смаком
1. Пагони спаржі помити, перебрати, видалити жорсткі кінці, якщо пагони занадто товсті, почистити їх.
2. Прогріти духовку до температури 190-200 градусів Цельсія, помістити грати на середину духовки.
3. Розкласти спаржу цілком на деку, збризніть оливковим маслом, а після перемішайте, щоб всі пагони вкрилися маслом. Розправити маслянисті пагони в один шар і додати сіль і перець за смаком. Правильно приготовленої вважається спаржа, хрусткі якості якої ще не зникли через надмірну термічної обробки. Готувати 25 хвилин до появи ніжності.