Спаржа в сирному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Любіть легкі, апетитні і незвичні для щоденного меню страви? У скарбничку з кулінарними відкриттями хочу запропонувати вам додати один нескладний і дуже вишуканий рецепт. Запам'ятовуйте і повторіть!
Пропоную Вашій увазі рецепт приготування спаржі в сирному соусі. На весь процес ви витратите всього близько 20 хвилин, а результат здатний по-справжньому здивувати. Насичений соус і ніжна спаржа чудово підійдуть до м'ясного або рибного гарячого, рису, а також страву можна цілком подати до столу як закуску, наприклад.
- Sparzha - 450 грам
- Вода - 1.5 склянки
- Сіль і перець - За смаком
- Вершкове масло - 1.5 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сир - 200 грам (можна, можливо 2-3 сорту)
- Зелень - За смаком (для подачі)

1. Вимийте спаржу і видаліть щільні кінці.

2. Викладіть в киплячу воду і проваріть на середньому вогні буквально 2 хвилини (для особливо тонкої спаржі досить однієї). Акуратно шумівкою дістаньте спаржу.

3. На окремій сковороді розтопіть вершкове масло. Всипте просіяне борошно.

4. Обсмажте до рум'яності борошно. Влийте 1/2 склянки води від спаржі. Додайте сіль і перець. Ретельно перемішайте.

5. Додайте тертий сир, перемішайте і зніміть соус з вогню.

6. Викладіть спаржу у жароміцних форму, залийте соусом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 6-8.
Перед подачею присипте тертим сиром і зеленню.
Смачного!
Перед подачею присипте тертим сиром і зеленню.
Смачного!