Цвітна капуста в сирному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Вершковий соус з сиром чудово розкриває і доповнює смак цвітної капусти. Готується блюдо в духовці дуже швидко (за уязика, якщо капуста заздалегідь відварена).
Цвітна капуста в сирному соусі виходить у вигляді запіканки, яку з полюванням їдять навіть маленькі діти. Запечена овоч разом з вершково-сирним соусом смакує просто чудово! Про користь цвітної капусти знає кожна господиня, яка дбає про здоров'я своєї родини, тому це блюдо, неодмінно, має бути на кожному столі.
- Кольорова капуста - 300 грам
- Сир - 200 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. Розбираємо капусту на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді. Нам знадобиться не більше 300 грам овоча.
2. Тим часом готуємо соус: розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно. roza_ker, постійно помішуючи, поки соус не стане густим.
3. Додаємо вершки і натертий сир. Проварюємо, постійно помішуючи.
4. Коли соус стане однорідної густої консистенції, знімаємо з вогню.
5. Викладаємо у форму цвітну капусту, після чого заливаємо її приготовленим соусом. Можна приправити за смаком.
6. Зверху викладаємо шматочки вершкового масла і відправляємо все в духовку. Запікаємо близько 25 хвилин при середній температурі.
7. Я ще притрушую після заливки соусом панірувальними сухарями, але це за вашим бажанням. Ось така гарна виходить кольорова капуста в сирному соусі в готовому вигляді.