Брокколі в сирному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю брокколі за його чудовий смак і, звичайно ж, за корисні і поживний властивості. Рекомендую приготувати брокколі в сирному соусі. Виходить ситно, поживно, а головне - смачно!
Брокколі можна відварити попередньо. Тоді вам залишиться тільки приготувати сирний соус на плиті, а потім швидко запекти блюдо в духовці (або ж приготувати в мультиварці). До речі, така закуска підійде тим, хто стежить за своїми калоріями. Хай щастить!
- Брокколі - 400 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сухарі паніровочні - 50 грам
- Борошно - 2 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Брокколі промийте та відваріть в невеликій кількості киплячої води. Варити потрібно приблизно 5-6 хвилин.
Тепер приготуємо сирний соус. Кип'ятимо молоко, засипаємо борошно, кладемо масло, помішуючи, проварити 5 хвилин. Тепер додаємо тертий твердий сир. Варимо до загустіння маси.
Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо сухарями. Кладемо брокколі, солимо, а зверху розподіляємо сирний соус. Запікаємо страву в духовці 15 хвилин, температура - 160 градусів. Прикрашаємо готову страву зеленню. Смачного!