Спагеті з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант вечері в середземноморському стилі - це спагетті з креветками. Повірте, це блюдо настільки смачне, що зникає з тарілок буквально в лічені секунди. Гості будуть просити добавку!
Щоб приготувати смачну вечерю, зверніть увагу на цей рецепт. Спагеті з креветками у вершковому соусі підкорять серце будь-якого гурмана. Часник і вино надають морепродуктів неймовірний аромат і пікантний смак. Обов'язково дізнайтеся, як приготувати спагетті з креветками.
- Креветки - 1 кілограм
- Спагеті - 400 грам
- Часник - 4 зубчики
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Вершки - 200-300 мілілітрів
- Сир вершковий плавлений - 3 Ст. Ложки
- Пармезан - 1/2 склянки
- Сіль, цукор, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Масло топлене вершкове - 1 Ст. Ложка
Креветки дістаньте з морозилки і дайте їм відтанути. Очистіть їх від панцира, кілька креветок залиште з хвостиками для прикраси. Видаліть у креветок жилки.
Поставте на плиту сковорідку і покладіть в неї рослинне і вершкове масло. Часник очистіть і за допомогою гострого ножа нарубати зубчики якомога дрібніше. Обсмажте часник на маслі кілька хвилин.
Додайте до часнику в сковорідку сіль, цукор, перець і викладіть креветки. Обсмажуйте їх п'ять хвилин, постійно помішуючи. Потім додайте вино і тушкуйте креветки до тих пір, поки рідина не випарується.
Викладіть на креветки вершковий сир і влийте вершки. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і тушкуйте креветки ще п'ять-десять хвилин.
У сотейнику закип'ятіть чисту питну воду. Відкрийте упаковку зі спагеті і виложіет їх в сотейник. Варіть їх рівно стільки, скільки вказано на упаковці. Відкиньте готові спагетті на друшляк.
Натріть пармезан на дрібній тертці. Додайте його в сковорідку до креветок. Перемішайте інгредієнти і дочекайтеся, поки сир розплавиться.
Відварені спагетті перекладіть в сковорідку, перемішайте все її вміст і тушкуйте під закритою кришкою ще дві хвилини на повільному вогні. Подавайте, прикрасивши креветками з хвостиками і зеленню.