Рецепт Соус з зморшків фото

Соус з зморшків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Молочні продукти , Гриби , Сморчки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси , Грибний соус
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт для справжніх гурманів, тому як для подібного страви потрібно і смак, і фантазія. Сьогодні ми з вами розберемося в тому, як приготувати соус з зморшків. Любителі грибів оцінять!

Опис приготування:

Соус з зморшків чимось нагадує всім відомий Жульєн. До речі, Жульєн можна готувати з тих же зморшків. В даний соус ви, в принципі, можете додати сир. Але я рекомендую, щоб він був м'яким і сирнистим. Я люблю поєднання грибів з вершковим смаком, а тому скористаюся сметаною і вершковим маслом для його посилення.

  • Сморчки - 500 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Грибний бульйон - 150-200 грам
соус з зморшків - фото крок 1
Промиваємо гриби під проточною водою. Беремо каструлю, наливаємо в неї воду, тушкуємо гриби протягом півгодини на повільному вогні. Коли буде з'являтися накип, устигайте її знімати.
соус з зморшків - фото крок 2
Чистим чеснок. Взагалі можна використовувати цілу головку. У випадку з соусом переборщити з часником або цибулею складно, особливо, якщо їх ще гасити. Тепер дістаємо сковороду. Обсмажуємо борошно на сухій розжареній сковороді до золотистого кольору. Це послужить загустителем для нашого соусу.
соус з зморшків - фото крок 3
Згадуємо про грибний бульйон. Доливаємо його в сковороду, ретельно помішуючи лопаткою. Порцію рідини розраховуйте самі. Хочете погуще - тоді не переборщіть з рідиною. Потім перекладаємо гриби в сковорідку. Кладемо шматок вершкового масла, обсмажуємо протягом 5-7 хвилин. Доповідаємо сметану, нарізаний часник, солимо, перчим. Я ще покладу тертий мускатний горіх, він додасть особливий аромат. tusim 15 хвилин на слабкому вогні. При необхідності можна підливати грибний бульйон.
соус з зморшків - фото крок 4
Коли все ретельно протушкувати і загусне, знімайте сковорідку з вогню. Щоб вийшов соус, нам знадобиться блендер. В принципі, можна вживати гриби вже в такому вигляді, але якщо вже у мене є блендер, я ним скористаюся. Перекладаю гриби з сковорідки в глибоку миску, перемелюю їх до однорідного стану.
соус з зморшків - фото крок 5
Перекладаємо суміш в красиву вазу або соусницю. Можна подавати такий соус до м'яса, птиці та риби. Відмінно він поєднується з креветками. Смачного!

Схожі рецепти