Соус з зморшків
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для справжніх гурманів, тому як для подібного страви потрібно і смак, і фантазія. Сьогодні ми з вами розберемося в тому, як приготувати соус з зморшків. Любителі грибів оцінять!
Соус з зморшків чимось нагадує всім відомий Жульєн. До речі, Жульєн можна готувати з тих же зморшків. В даний соус ви, в принципі, можете додати сир. Але я рекомендую, щоб він був м'яким і сирнистим. Я люблю поєднання грибів з вершковим смаком, а тому скористаюся сметаною і вершковим маслом для його посилення.
- Сморчки - 500 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Крем - 0, 5 склянки
- Часник - 6 зубчиків
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Грибний бульйон - 150-200 грам
Промиваємо гриби під проточною водою. Беремо каструлю, наливаємо в неї воду, тушкуємо гриби протягом півгодини на повільному вогні. Коли буде з'являтися накип, устигайте її знімати.
Чистим чеснок. Взагалі можна використовувати цілу головку. У випадку з соусом переборщити з часником або цибулею складно, особливо, якщо їх ще гасити. Тепер дістаємо сковороду. Обсмажуємо борошно на сухій розжареній сковороді до золотистого кольору. Це послужить загустителем для нашого соусу.
Згадуємо про грибний бульйон. Доливаємо його в сковороду, ретельно помішуючи лопаткою. Порцію рідини розраховуйте самі. Хочете погуще - тоді не переборщіть з рідиною. Потім перекладаємо гриби в сковорідку. Кладемо шматок вершкового масла, обсмажуємо протягом 5-7 хвилин. Доповідаємо сметану, нарізаний часник, солимо, перчим. Я ще покладу тертий мускатний горіх, він додасть особливий аромат. tusim 15 хвилин на слабкому вогні. При необхідності можна підливати грибний бульйон.
Коли все ретельно протушкувати і загусне, знімайте сковорідку з вогню. Щоб вийшов соус, нам знадобиться блендер. В принципі, можна вживати гриби вже в такому вигляді, але якщо вже у мене є блендер, я ним скористаюся. Перекладаю гриби з сковорідки в глибоку миску, перемелюю їх до однорідного стану.
Перекладаємо суміш в красиву вазу або соусницю. Можна подавати такий соус до м'яса, птиці та риби. Відмінно він поєднується з креветками. Смачного!